Direct door naar content
Er werd niet stil gezeten deze meivakantie! afbeelding nieuwsbericht

Er werd niet stil gezeten deze meivakantie!

10 mei 2019

Zoals in elke vakantie, was er in de meivakantie weer X-kids. Op woensdag konden de Special X-kids deelnemen in de wijk IJpelaar, waar ze allerlei urban sporten konden uitproberen. De jongeren van het Koningsveld waren hierbij aangesloten en hebben geproefd van het stunten op een BMX of stepje, voetbal, hockey en basketbal. Daarbij konden ze alle sporten zolang ze wilden zelf oefenen. De X-kids activiteit werd afgesloten met het spel buskruit: snel verstoppen en als de zoeker even weg was, stiekem de bal weer wegschoppen zodat iedereen (die al gevonden was) weer mee mocht doen. De jeugd ging er helemaal in op en ze vonden het geweldig! 

Donderdag konden de specials zich aanmelden om mee te gaan boulderen. Boulderen is een klimactiviteit waarbij je niet aan een touw vast zit, wat het voor sommige specials extra spannend maakte! Ondanks de toch wel moeilijke klimroutes en spelletjes lukte het de specials om mee te doen en sommige spelletjes zelfs te winnen! De activiteit duurde precies lang genoeg, want na anderhalf uur klimmen kwam de vermoeidheid om de hoek zetten en werden de armen steeds een beetje zwaarder. Veel enthousiaste reacties en een hele leuke afsluiting van de meivakantie!

Elke schoolvakantie organiseert Breda Actief spannende en leuke sport- en spelactiviteiten tijdens Special X-kids voor kinderen vanaf 6 jaar uit het Speciaal Onderwijs. Onder begeleiding van ervaren sportcoaches en getrainde vrijwilligers kunnen ze een aantal uur onbezorgd spelen en bewegen.

Terug naar nieuwsoverzicht Aanbevolen berichten

Purmerend zorgt met Uitleen voor meer vrijheid

Uniek Esports heeft bomvolle agenda!

Sporters gezocht voor onderzoek naar koeling