Direct door naar content
Start project gericht op aangepast sporten in de regio Maassluis, Vlaardingen en Schiedam afbeelding nieuwsbericht

Start project gericht op aangepast sporten in de regio Maassluis, Vlaardingen en Schiedam

13 mei 2019

Maandag 29 april zijn tien 1e-jaars sportkunde studenten van de Haagse Hogeschool bij elkaar gekomen voor de start aan het project gericht op aangepast sporten in de regio Maassluis, Vlaardingen en Schiedam (MVS). Binnen deze regio is er een samenwerkingsverband om ervoor dat er voor iedereen met een beperking passend sport- en beweegaanbod wordt gecreëerd. 

Hoe maakt een vereniging het sportaanbod bekend bij de doelgroep? Bij de start van nieuw aangepast sportaanbod en het continueren van bestaand sport- en beweegaanbod komt vaak veel kijken. De studenten zullen de verenigingen hier de komende weken een handje bij gaan helpen.    

Onder begeleiding van Lucia, buurtsportcoach bij Vlaardingen in Beweging en Rachel, beweegcoach bij VtV zullen zij in kleine projectgroepjes aan de slag gaan met het opstellen van een marketing en communicatieplan om het aangepaste sportaanbod bij de volgende vier verenigingen beter op de kaart te zetten; G-korfbal bij S.C. Twist, rolstoelhandbal bij HV Ventura, zwemmen bij Stichting Het Startblok en G-voetbal P.P.S.C. Schiedam. 

In opdracht van Stichting Vlaardingen in Beweging en VtV zullen de studenten binnen de regio MVS ook een omgevingsonderzoek en behoefteonderzoek uitvoeren om in kaart te brengen hoe we de doelgroep (mensen met een beperking) het beste kunnen bereiken en te onderzoeken wat hun wensen en behoefte zijn op het gebied van sport- en bewegen. 

Vind jouw sport

Van atletiek tot zwemmen: met onze Sportzoeker vind je gemakkelijk jouw favoriete sport of activiteit. Met meer dan 4250 sportclubs is er altijd een sport die bij je past.

Sport zoeken

Terug naar nieuwsoverzicht

Programma van:

Partners: