Direct door naar content
Bibian denkt al aan Dancing with the Stars  afbeelding nieuwsbericht

Bibian denkt al aan Dancing with the Stars

13 mei 2019

Wat een bikkel is Bibian Mentel toch. Opnieuw lijkt ze tegenslag op een bijzondere en krachtige manier te kunnen ombuigen tot iets positiefs. Twee maanden terug werd ze geopereerd aan een tumor op haar ruggenwervel, maar ze gaat ervanuit dat haar geplande deelname aan het tv-programma Dancing with the Stars gewoon door kan gaan. 

Begin maart werd de oud-snowboardster geopereerd aan een tumor op haar ruggenwervel. Die tumor werd succesvol weggehaald, maar doordat haar zenuwen bekneld waren geraakt voelde ze haar benen niet meer. Uiteindelijk concludeerden de artsen dat ze een incomplete dwarslaesie had opgelopen door de operatie. 

Weer lopen
Met de topsportmentaliteit die de doorzetter Bibian in zich heeft, begon ze daarna toch voorzichtig haar benen te bewegen in het zwembad en ondersteunt op de loopbrug. Ze hoopt op die manier haar zenuwen te kunnen activeren. “Ergens is er een klein stemmetje in mijn achterhoofd die zegt: Bieb, je gaat weer lopen”, zegt ze tegen RTL-Boulevard. Te hard hopen wil ze ook niet. “Het zou ook zomaar kunnen dat dit het eindresultaat is.” 

Tegenslagen
Ze weet ondertussen hoe onvoorspelbaar het leven kan zijn. In 2001 werd bij haar voor het eerst botkanker geconstateerd, waardoor haar onderbeen moest worden geamputeerd. Daarna kwam de kanker meerdere keren terug, maar tegelijkertijd behaalde ze ook drie keer goud op de Paralympische Spelen. 

Met haar deelname aan het sterrendansprogramma Dancing with the Stars, waar ze voor haar operatie al voor was gevraagd, wil ze opnieuw een positieve boodschap meegeven. "Ik wil gewoon laten zien dat hoe groot de tegenslag ook is, je toch nog steeds het beste uit het leven kan halen."

Bekijk hier hoe ze haar eerste stapjes na de operatie:

 
Gaat Bibian Mentel opnieuw voor goud?

KLEINE STAPJES Van nauwelijks zelfstandig kunnen lopen en staan naar bijna zonder hulp een potje tafeltennis. En dat in drie weken tijd! Er wordt in het revalidatiecentrum flink aan de skills gewerkt! Nog 484 dagen tot de Paralympische Spelen van Tokyo...😄 LITTLE STEPS In just three weeks time from barely being able to walk or stand on her own to playing a game of table tennis with almost no support. Bibian is working hard on her table tennis-skills. 484 days left until the Paralympic Games of Tokyo ...😄 It's all about Mentelity! 💪🏼 #BibianMentel #Mentelity #itsallaboutMentelity #revalidatie #progress #tafeltennis #love #workhard

Posted by Mentelity Foundation on Monday, April 29, 2019

 

Vind jouw sport

Van atletiek tot zwemmen: met onze Sportzoeker vind je gemakkelijk jouw favoriete sport of activiteit. Met meer dan 4250 sportclubs is er altijd een sport die bij je past.

Sport zoeken

Terug naar nieuwsoverzicht

Aanbevolen berichten

Programma van:

Partners: