Direct door naar content
Maak kennis met de bowlingsport voor auditief beperkten  afbeelding nieuwsbericht

Maak kennis met de bowlingsport voor auditief beperkten

20 mei 2019

Op zaterdag 15 juni kun je van 10.00 tot 14.00 uur kennis maken met de bowlingsport voor auditief beperkten in bowlingcentrum Arnhem (Schelmseweg 52, 6816 SH Arnhem). Je kunt meedoen aan een bowling clinic en een open toernooi. Gooi jij de meeste strikes?! 

Als je auditief beperkt bent loop je tegen extra uitdagingen aan in het sporten. Ook bij bowling. Denk maar aan het in evenwicht blijven, iets wat bij bowlen erg belangrijk is om de bal goed over de baan te laten gaan. Maar sporten is zeker niet onmogelijk voor mensen met een auditieve beperking

Dat laten we je zien bij de kennismaking, waarbij ervaren dove bowlers je alles vertellen over bowling en de bowlingsport voor doven en slechthorenden. Wist je bijvoorbeeld dat er Wereld- en Europese kampioenschappen Bowlen zijn voor mensen met een gehoorverlies van minimaal 55 decibel? 

Deze kennismaking met de bowlingsport wordt georganiseerd door de Koninklijke Doven Sport Bond (KNDSB) in samenwerking met de Nederlandse Bowling Federatie (NBF) en dovensportvereniging Liever Sportiever. Een unieke kennismaking waar mensen met een auditieve beperking en betrokkenen elkaar kunnen ontmoeten, met en tegen elkaar kunnen sporten en ervaringen kunnen uitwisselen. 

Wil jij nu ook kennis maken met de bowlingsport voor auditief beperkten? Dat kan voor slechts € 10,-! Meld je aan voor de kennismaking door een e-mail te sturen naar: bowling@kndsb.nl. Voor meer informatie over deze kennismaking en de dovensport of vragen kijk op de website van de KNDSB of stuur een mail.

Vind jouw sport

Van atletiek tot zwemmen: met onze Sportzoeker vind je gemakkelijk jouw favoriete sport of activiteit. Met meer dan 4250 sportclubs is er altijd een sport die bij je past.

Sport zoeken

Terug naar nieuwsoverzicht

Programma van:

Partners: