Direct door naar content
Op één been de Chinese muur over, het kan!  afbeelding nieuwsbericht

Op één been de Chinese muur over, het kan!

27 mei 2019

Michael Robbert Brans en Rick Geurtsen hebben op 18 mei een uitzonderlijke prestatie geleverd. Samen renden zij de halve marathon (21,1 kilometer) op en rondom de Chinese muur. En dat deden ze niet zomaar. Michael Robbert deed dat namelijk op één been én met krukken. Rick rende de halve marathon op zijn prothese. Daarmee schreven ze geschiedenis: nooit eerder wisten er sporters met een dergelijke beperking de halve marathon af te ronden!

In China kreeg het tweetal ontzettend veel aandacht van omstanders en andere deelnemers. Iedereen had diep respect voor hun deelname. "Op elke hoek wilde men foto's en bij elke trap was er gejuich. We zijn best wat gewend, maar dit was echt bizar. Onze deelname was echt geweldig", blikten de twee terug op hun Chinese avontuur. 

Monsterparcours
Bij de Great Wall Marathon wisten ze immers ook nog eens een toptijd neer te zetten. Rick finishte in 4 uur en 4 minuten, terwijl Michael Robbert zijn race in 4 uur en 59 minuten wist af te ronden. "Het was wel een beetje onwerkelijk, met een monsterparcours over de Chinese muur en door bergen, dorpjes en meer. Maar we mogen ontzettend tevreden zijn over onze prestatie", vulde Brans al gauw aan. 

Nieuw avontuur
De komende tijd gaan Michael Robbert Brans en Rick Geurtsen op zoek naar een nieuw avontuur. Tot die tijd kun je via hun social media kanaal het een en ander zien van de Chinese muur marathon. 

Vind jouw sport

Van atletiek tot zwemmen: met onze Sportzoeker vind je gemakkelijk jouw favoriete sport of activiteit. Met meer dan 4250 sportclubs is er altijd een sport die bij je past.

Sport zoeken

Terug naar nieuwsoverzicht Aanbevolen berichten

Programma van:

Partners: