Direct door naar content
Leren suppen met de Mentelity Foundation afbeelding nieuwsbericht

Leren suppen met de Mentelity Foundation

22 mei 2019

Wil jij leren suppen? Dan is komend weekend het ideale moment! De Mentelity Foundation organiseert op zondag 26 mei namelijk een speciaal 'supevent' op de Loosdrechtse plassen. 

Suppen, ook wel 'stand-up-paddlen', is een laagdrempelige watersport waarbij je je voortbeweegt op een groot supboard. Met een speciale suppaddle en de juiste focus en balans toer je heerlijk (staand) over het water. 

Bibian Mentel
Omdat paralympisch kampioene Bibian Mentel is opgegroeid in Loosdrecht, vindt het evenement op de Loosdrechtse plassen plaats. "Vroeger ging Bibian daar altijd samen met haar moeder suppen. Het leek haar een leuke uitdaging om kinderen met een beperking ook te leren suppen en dat is waarom we dit evenement organiseren", vertelt Merijn Koek van de Mentelity Foundation. 

Zondag is iedereen, met of zonder beperking, dan ook welkom tijdens het supevenement. "Er zijn ervaren suppers aanwezig die eerst het een en ander zullen uitleggen over de sport. Daarna kun je deelnemen aan een mooie tocht over het water."

Voor iedereen
Naast de toertocht kunnen deelnemers ook meedoen aan slalom wedstrijdjes, SUP yoga en diverse clinics. Ook kunnen aanwezigen kijken naar divserse nationale toppers, die deelnemen aan het NK suppen op de Loosdrechtse plassen. "Daarnaast zijn er foodtrucks aanwezig met lekker eten. Eigenlijk is er voor iedereen dus wat wils," zegt Koek. 

Mooi weer
Al ruim honderd sportievelingen hebben zich ingeschreven voor het supevenement van komende zondag. Wat Koek betreft kunnen er daar gerust nog meer deelnemers bij. "We hopen dat het zondag mooi weer wordt, zodat we er met zijn allen een leuke dag van kunnen maken."

Meer informatie over het evenement kun je hier vinden: Via die website kun je ook een kaartje kopen. 

Vind jouw sport

Van atletiek tot zwemmen: met onze Sportzoeker vind je gemakkelijk jouw favoriete sport of activiteit. Met meer dan 4250 sportclubs is er altijd een sport die bij je past.

Sport zoeken

Terug naar nieuwsoverzicht

Aanbevolen berichten

Programma van:

Partners: