Direct door naar content
Zeeuws Sportakkoord zet in op Inclusief sporten en bewegen afbeelding nieuwsbericht

Zeeuws Sportakkoord zet in op Inclusief sporten en bewegen

23 mei 2019

Het Zeeuws sportakkoord is geinspireerd door de strategische partners van het Nationaal Sportakkoord, het Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport (VWS) en vele anderen. Het Zeeuws Sportakkoord heeft de zes ambities van het Nationaal sportakkoord vertaald naar de Zeeuwse situatie;

Thema 1: Inclusieve Sport
Thema 2: Duurzame Sportinfrastructuur
Thema 3: Vitale Sportaanbieders
Thema 4: Vaardig in bewegen
Thema 5: Positieve Sportcultuur
Thema 6: Sportevenementen die inspireren

In Zeeland willen we de speerpunten uit het Nationaal Sportakkoord (wegnamen van belemmeringen) verbinden aan het verkleinen van gezondheidsverschillen en het vergroten van de participatie met name kinderen/jongeren/volwassenen/ouderen, met of zonder beperking, met een gezondheidsachterstand die niet deelnemen aan sport en beweegactiviteiten. Daarbij streven we naar een gezamenlijke aanpak, zodat kennis, expertise en mogelijk ook middelen gebundeld kunnen worden. Leidend tot een effectieve en efficiente aanpak van de uitdagingen die voorliggen.

Onze doelstelling voor inclusief sporten en bewegen;

1. Het percentage kinderen/jongeren/volwassenen/ouderen, met of zonder beperking, met een gezondheidsachterstand dat niet deelneemt aan sport en beweegactiviteiten is in 2023 met 5% afgenomen.

Klik hier voor alle informatie over het Zeeuws Sportakkoord.

Vind jouw sport

Van atletiek tot zwemmen: met onze Sportzoeker vind je gemakkelijk jouw favoriete sport of activiteit. Met meer dan 4250 sportclubs is er altijd een sport die bij je past.

Sport zoeken

Terug naar nieuwsoverzicht

Programma van:

Partners: