Direct door naar content
Steeds meer toegankelijke speeltuinen afbeelding nieuwsbericht

Steeds meer toegankelijke speeltuinen

27 mei 2019

Het is vandaag Nationale Buitenspeeldag dus dat betekent lekker schommelen, glijden en klauteren. Steeds meer speeltuinen in Nederland zijn zo aangepast dat jij daar met vriendjes of vriendinnetjes kunt spelen met en zonder beperking kunt spelen. 

Speeltuinen die zo zijn ingericht dat jij daar ondanks je beperking kan spelen met kinderen zonder beperking hebben een speciale naam: Samenspeelplekken. Dat is wel toepasselijk, want het is echt een plek waar jij lekker samen kan spelen. Dat kan natuurlijk in je eigen achtertuin of op het veldje in de buurt, maar soms wil je ook wel eens iets anders. 

Speciale toestellen 
Een toegankelijke speeltuin heeft een aantal aanpassingen waardoor het voor jou extra leuk is. De speeltuinen zijn zo gemaakt dat jij zonder problemen kunt rollen met je rolstoel. De paden worden dan bijvoorbeeld verhard aangelegd in plaats van met boomschors. Ook vind je in deze speeltuinen speciale toestellen waar jij met je rolstoel op kunt rollen. Om te zorgen dat ook echt iedereen daar lekker kan spelen moet er ook een invalidentoilet aanwezig zijn en een parkeerplaats voor rolstoelers. 

46 speeltuinen
In totaal zijn in Nederland al ongeveer 46 speeltuinen geschikt gemaakt voor iedereen. Speeltuin Pinkeltje in Wapenveld is bijvoorbeeld een mooie grote speelplek met goede paden en een mooi toestel waar je naar boven kunt rollen. Of wat dacht je van Oerr Speelnatuur Groot Speijk in Oisterwijk. Hier kun je rollend of lopend een avontuurlijk pad volgen naar boven. Een andere topper is de speeltuin bij Fort Drakensteijn. Deze speeltuin met kinderboerderij ligt op het speeleiland van het Beatrixpark in Schiedam. De toestellen in deze speeltuin zijn helemaal aangepast zodat iedereen hier kan spelen. 

Bekijk meer voorbeelden op de website: speeltuinbende.nl

Vind jouw sport

Van atletiek tot zwemmen: met onze Sportzoeker vind je gemakkelijk jouw favoriete sport of activiteit. Met meer dan 4250 sportclubs is er altijd een sport die bij je past.

Sport zoeken

Terug naar nieuwsoverzicht Aanbevolen berichten

Programma van:

Partners: