Direct door naar content
Surfen met een beperking is erg cool! afbeelding nieuwsbericht

Surfen met een beperking is erg cool!

10 juni 2019

Surfen is een hele stoere sport: het vraagt wat oefening, maar als jij op een plank kan blijven staan boven een golf dan ben jij wel heel erg cool. Dat gevoel kun je nu ook krijgen als je ADHD, Down of autisme hebt, want bij Het Surf Project krijg jij extra aandacht. 

Het Surf Project is in 2014 bedacht door ontwikkelingspsycholoog Suzanne van den Broek. Ze werkte toen op een zorgboerderij met een jongen die het Syndroom van Down heeft. Toen hij hoorde dat Suzanne aan golfsurfen deed, raakte hij helemaal enthousiast. Hij vroeg haar of ze hem dat ook kon leren. “Mijn eerste reactie was 'nee', want je hebt het toch over een extreme sport. Maar later dacht ik: 'waarom niet?' Ik vond dat het moest kunnen, mits we de veiligheid konden waarborgen en voor een kwalitatief goede begeleiding één-op-één konden zorgen. Het is fantastisch om te zien hoe stoer deze kinderen zich kunnen voelen bij het golfsurfen”, zegt ze in een interview met Sportknowhowxl.nl.

Vaste structuur
Het project begon in Zandvoort, maar inmiddels geeft Suzanne en haar team ook surfles in Ouddorp, Camperduin en Ter Heijde. Deze lessen hebben een vaste structuur en je zit in kleine teams met een eigen kleur. Je begint altijd met een warming-up, dan mag je even het water voelen (is het koud?), dan leer je stap voor het surfen en je sluit af met een groet aan de zee en een glas koude limonade.

Wanneer kun je meedoen? 
Je kan met het Surf Project meedoen als je tussen de 8 en 18 jaar bent en minimaal een A-zwemdiploma hebt. Verder moet je het natuurlijk leuk vinden om buiten op het strand en in de zee te spelen.

Kijk ook dit filmpje om een idee te krijgen: 

Meer weten? Ga naar: https://www.surfproject.nl

Vind jouw sport

Van atletiek tot zwemmen: met onze Sportzoeker vind je gemakkelijk jouw favoriete sport of activiteit. Met meer dan 4250 sportclubs is er altijd een sport die bij je past.

Sport zoeken

Terug naar nieuwsoverzicht

Aanbevolen berichten

Programma van:

Partners: