Direct door naar content
LEGO voor kinderen met visuele beperking afbeelding nieuwsbericht

LEGO voor kinderen met visuele beperking

06 juni 2019

Het duurt nog even, maar in 2020 komt Lego met iets nieuws op de markt speciaal voor kinderen met een visuele beperking: LEGO Braille Bricks. Deze lijken op de gewone blokjes, maar hebben als verschil dat er cijfers en letters in braille op zijn aangebracht. 

Kinderen die blind of slechtziend zijn kunnen hierdoor probleemloos met de blokjes spelen. De cijfers en letters zijn ook op reguliere wijze aanbracht, waardoor ook kinderen of volwassenen zonder visuele beperking deze kunnen lezen. Bovendien kun je de braille-stenen ook op de reguliere legosteentjes klikken. Samen spelen wordt dus nog leuker! 

250 stenen
De zogenaamde braille-set bestaat uit ongeveer 250 stenen in verschillende kleuren. De braille-bricks bevatten letters, cijfers en ook een aantal wiskundige symbolen. 

Voor scholen zit er een speciale handleiding bij met diverse educatieve spelletjes. Op dit moment wordt er getest met de LEGO braille-bricks in het Deens, Noors, Engels en Portugees. Daar komen later dit jaar Duits, Frans en Spaans bij. Naar alle waarschijnlijkheid zal ook Nederlands volgen. 

Gratis verspreiden
In 2020 hoopt LEGO de dozen met braille bricks gratis te kunnen verspreiden via lokale instanties voor kinderen met een visuele beperking. Nog even afwachten dus! 

Foto: Veja / Shutterstock.com

Vind jouw sport

Van atletiek tot zwemmen: met onze Sportzoeker vind je gemakkelijk jouw favoriete sport of activiteit. Met meer dan 4250 sportclubs is er altijd een sport die bij je past.

Sport zoeken

Terug naar nieuwsoverzicht

Aanbevolen berichten

Programma van:

Partners: