Direct door naar content
Freerunnen met een beperking afbeelding nieuwsbericht

Freerunnen met een beperking

11 juni 2019

Misschien heb je er al eens over gehoord: freerunnen en parkour. Niet? Tijd om er dan even meer over te lezen. Deze sport is namelijk 'booming' in Nederland. Freerunning is een spectaculaire sport waarbij je zo snel mogelijk van A naar B verplaatst over en met obstakels. 

Denk bijvoorbeeld aan muren, daken en railings, op grote hoogte of bijzondere locaties. De sport is wat dat betreft dus voor echte durfals. Heb je een visuele, verstandelijke of motorische beperking, maar wil je deze sport toch eens uitproberen? Geen probleem. Omdat er eigenlijk geen vaste regels zijn bij het freerunnen, kan iedereen deze sport beoefenen. Of je een salto durft of niet, het maakt niet uit. Alles is aan te passen naar jouw niveau en er valt een hele hoop te leren! 

Turnhal
Wel is het raadzaam om niet meteen buiten aan de slag te gaan met allerlei enge sprongen. Het is verstandig om eerst eens even aan je tricks te werken in een speciale turnhal met lekkere zachte matrassen en blokkenkuilen. Dan kun je op een veilige manier oefenen. 

Speciale lessen
In Houten is er zelfs een speciale freerun-locatie: de Freerun University. En bij de Rooftop Kings in Rotterdam kun je ook zonder problemen terecht voor jouw portie freerunnen.Bij gymnastiekvereniging Klazienaveen zijn zelfs speciale freerun-lessen voor kinderen met een verstandelijke beperking. Kortom: er is van alles mogelijk! 

Wil jij meer weten over deze sport? Bekijk dan deze video eens: 

Check de sportaanbieder voor een mooie free-runlocatie bij jou in de buurt!

Terug naar nieuwsoverzichtAanbevolen berichten

Doe mee met de grootste online workout!

Zo begin je als sporter met beperking!

Alleen sporten of in een gemengde groep?

Zoeken

De website wordt doorzocht
Sluit zoeken×