Direct door naar content
35 jaar rolstoelhockey bij de Kennemer Keien afbeelding nieuwsbericht

35 jaar rolstoelhockey bij de Kennemer Keien

08 juni 2019

Presteren, plezier hebben en dat op elk niveau. Het is de juiste omschrijving voor rolstoeelhockeyclub de Kennemer Keien. In september bestaat de vereniging, die zich puur en alleen op rolstoelhockey richt, alweer 35 jaar. 

Al jarenlang draaien ze bij de Kennemer Keien mee in de landelijke competitie van het rolstoelhockey. Dat doen ze in twee verschillende divisies: het handrolstoelhockey (H-hockey) en het elektrisch rolstoelhockey (E-hockey). "In beide sporten hebben we verschillende teams die meedoen in de Nederlandse competitie. Binnen het H-hockey doen we zelfs mee op het hoogste niveau van Nederland", vertelt voorzitter Rico Raps.

Begin rolstoelhockey in Nederland
Raps kent de vereniging zelf als geen ander. Hij begon zelf als speler bij de Kennemer Keien en groeide uiteindelijk door tot een vaste kracht binnen het bestuur. "35 jaar geleden kwam het rolstoelhockey net een beetje om de hoek kijken in Nederland. Met de ondersteuning van lokale hockeyverenigingen is toen onze club gestart, om zodoende mensen met een handicap ook de mogelijkheid te bieden om te hockeyen."

Stabiele club
Momenteel telt de club uit Kennemerland ruim 35 trouwe leden, die verdeeld zijn over vijf verschillende H- en E-hockeyteams. "We zijn een redelijk stabiele club, maar we willen natuurlijk altijd blijven groeien. De sport blijven we daarom promoten in de regio. We willen er via informatiebeurzen en sportmarkten voor zorgen dat mensen ons leren kennen." 

Integratie 
Binnen de club is Raps volop bezig met het clubgevoel. "Het is voor ons belangrijk om de binding tussen de H- en E-hockeyteams te behouden. We zijn daardoor druk met clubactiviteiten en dergelijke", legt hij uit. 

Bij de Kennemer Keien vinden ze het immers belangrijk om prestaties te combineren met plezier. "We willen voor iedereen het gewenste niveau bieden en willen iedereen daarbij betrekken, met welke beperking dat ook. Sterker nog: iedereen is welkom bij ons. Ook mensen zonder handicap kunnen met ons meedoen." 

Vind jouw sport

Van atletiek tot zwemmen: met onze Sportzoeker vind je gemakkelijk jouw favoriete sport of activiteit. Met meer dan 4250 sportclubs is er altijd een sport die bij je past.

Sport zoeken

Terug naar nieuwsoverzicht Aanbevolen berichten

Programma van:

Partners: