Direct door naar content
Hulp nodig met regelen van het vervoer? afbeelding nieuwsbericht

Hulp nodig met regelen van het vervoer?

03 juni 2019

Met de RegioRijder naar de sportactiviteit
RegioRijder verzorgt het WMO-vervoer voor iedereen die niet zelfstandig kan reizen. Dit gaat met de WMO-taxi. Kinderen onder de 12 jaar kunnen hier ook gebruik van maken maar dan moet er wel een begeleider mee.

Wat is RegioRijder?
RegioRijder is een gecombineerde taxi. U reist dus meestal niet alleen. Dat kan betekenen dat u niet rechtstreeks uw bestemming bereikt. Het is daarom verstandig om rekening te houden met extra reistijd. Die extra reistijd mag hooguit een halfuur zijn. U betaalt echter altijd voor de kortste afstand.

Voor wie?
RegioRijder is er voor iedere inwoner met een WMO-vervoersindicatie in de gemeenten Beverwijk, Bloemendaal, Haarlem, Haarlemmermeer, Haarlemmerliede en Spaarnwoude, Heemskerk, Heemstede, Velsen en Zandvoort.

Hoe boek ik een rit?
Voor het boeken van een rit heeft u een WMO-vervoerspas nodig. Deze kunt u aanvragen bij het WMO- of Zorgloket van uw gemeente. Het loket bepaald of u in aanmerking komt voor de WMO-vervoerspas. Wanneer u in het bezit bent van een vervoerspas kunt u een rit boeken. Dit kan telefonisch of via de website:

Telefoon                                                            Website
0900 – 9343                                                       https://www.regiorijder.nl/

Voor het boeken van een rit heeft uw altijd het nummer op uw vervoerspas nodig. Houdt u deze dus bij de hand bij het boeken van de rit.

Handig om te weten:
RegioRijder is een deur-tot-deur service. Uw chaffeur haalt uw op bij de voordeur van uw woning of van uw bestemmingsadres. Bij een wooncomplex of zorginstelling is dat in de centrale hal. Uw sporttas mag gewoon mee. Ook kunt u reizen met hulpmiddelen zoals (elektrische) rolstoel of looprek. Het is wel handig dit vooraf te melden bij de boeking.

Voor meer informatie over de spelregels kunt u contact opnemen of terecht op de website.


Telefoon                                                            Website                                                                            
088 6000 984                                                     https://www.regiorijder.nl/     
 

Vind jouw sport

Van atletiek tot zwemmen: met onze Sportzoeker vind je gemakkelijk jouw favoriete sport of activiteit. Met meer dan 4250 sportclubs is er altijd een sport die bij je past.

Sport zoeken

Terug naar nieuwsoverzicht

Programma van:

Partners: