Direct door naar content
Het para-atletiek zomerkamp komt eraan! afbeelding nieuwsbericht

Het para-atletiek zomerkamp komt eraan!

19 juni 2019

De sporters van Team Para Atletiek organiseren deze zomer samen met T&F Camps het allereerste zomerkamp voor atleten met een lichamelijke beperking. Kinderen tussen de tien en vijftien jaar zijn van 4 tot 10 augustus welkom op de baan van atletiekvereniging Fit in Zeist voor een week vol plezier en trainen.

Uitgangspunt is zoveel mogelijk samen te doen met de kinderen van het atletiekkamp: er wordt gestreefd naar zoveel mogelijk integratie. Het programma zal daarom in grote lijnen hetzelfde zijn als de andere T&F Camps kampen, die al jarenlang worden georganiseerd. Elke dag is er een compleet verzorgd programma. Vanaf het ontbijt tot aan het slapen gaan wordt de dag gevuld met leuke en uitdagende trainingen en plezier.

Sprinttraining
Tijdens het kamp krijgen kinderen bijvoorbeeld sprinttraining van de wereldrecordhoudster op de 100 meter op de blades (Marlene van Gansewinkel) en een training van oud-bondscoach paralympische atletiek (Guido Bonsen). Niet alleen bekende paralympiërs maar ook Olympische atleten komen langs tijdens het kamp.

Over de baan vliegen
Het kamp is bedoeld voor iedereen die het leuk vindt om aan atletiek te doen. “Ervaring of geen ervaring, wij zorgen ervoor dat je aan het eind van de week over de baan heen vliegt met al je nieuwe vrienden”, vertelt para-atlete Fleur Jong.

Ook Jong zal tijdens het kamp in Zeist actief zijn als begeleider. “Samen met mijn team zal ik speciale paralympische trainingen verzorgen. Laten we samen dus een fantastische week gaan beleven,” vervolgt ze.

Tentendorpen
De afgelopen jaren werd er al een ‘regulier’ atletiekkamp aangeboden door T&F Camps, maar sinds dit jaar komt daar het para-kamp bij. Rondom de atletiekbaan slapen de deelnemers in tentendorpen. Elk dorp heeft zijn eigen leeftijdscategorie zodat iedereen zich op zijn plek voelt. Para-atleten hebben hun eigen tent, maar slapen wel in hetzelfde dorp als de valide deelnemers. Zo zijn ze met elkaar, maar ook tussen alle andere deelnemers.

Meer informatie over het kamp kun je vinden op de website van T&F Camps. Stuur voor vragen een mail! 

Vind jouw sport

Van atletiek tot zwemmen: met onze Sportzoeker vind je gemakkelijk jouw favoriete sport of activiteit. Met meer dan 4250 sportclubs is er altijd een sport die bij je past.

Sport zoeken

Terug naar nieuwsoverzicht Aanbevolen berichten

Programma van:

Partners: