Direct door naar content
Sporten proberen met een visuele beperking! afbeelding nieuwsbericht

Sporten proberen met een visuele beperking!

20 juni 2019

Heb jij een visuele beperking en zoek je nog een geschikte sport? Dan moet je zeker naar de Multisportdag op zondag 23 mei bij Only Friends in Amsterdam komen. Tijdens die dag kun je meer te weten komen over het sporten als je blind of slechtziend bent en je krijgt vooral de kans allerlei leuke sporten uit te proberen! 

Met een visuele beperking kun je soms met een kleine aanpassing heel goed met allerlei sporten beginnen. Tijdens de Multisportdag kun je daar van 10.00 tot 16.00 uur bij Only Friends in Amsterdam Noord achter komen. 

Verschillende sporten
Dit belooft een dag vol sport en plezier voor iedereen te worden. Je kan tijdens deze dag van alles uitproberen: teamsporten, individuele sporten en sporten die specifiek voor jou zijn bedacht. Waar moet je dan aan denken? Goalball is bijvoorbeeld een sport die speciaal is gericht om te kunnen beoefenen met een visuele beperking. Dat geldt ook voor Running Blind: hardlopen met behulp van een buddy. Daarnaast kun je ook handboogschieten, judo en klimmen uitproberen. 

Blindenvoetbalteam Ajax 
Tijdens de Multisportdag zal ook extra aandacht zijn voor blindenvoetbal, omdat Only Friends in samenwerking met Ajax een blindenvoetbalteam wil opstarten. Ze zijn voor dit team nog op zoek naar spelers dus wie weet word je op die dag wel gescout! Meer informatie en aanmelden

Kun je die dag niet, maar ben je wel benieuwd naar het sportaanbod met een visuele beperking? Kijk dan in onze sportzoeker en vind een club bij jou in de buurt. 

Vind jouw sport

Van atletiek tot zwemmen: met onze Sportzoeker vind je gemakkelijk jouw favoriete sport of activiteit. Met meer dan 4250 sportclubs is er altijd een sport die bij je past.

Sport zoeken

Terug naar nieuwsoverzicht

Aanbevolen berichten

Programma van:

Partners: