Direct door naar content
Beweegprogramma met meervoudige beperking afbeelding nieuwsbericht

Beweegprogramma met meervoudige beperking

18 juni 2019

Gehandicaptensport Nederland heeft samen met Special Olympics Nederland een beweegprogramma voor mensen met een ernstige meervoudige beperking ontwikkeld. Dit programma is gemaakt aan de hand van het internationale Motor Activity Training Program.

Iedereen met een ernstige meervoudige beperking kan aan het programma meedoen. Voor elke deelnemer is er namelijk een speciaal aanpak gericht op de (vorm van) beperking en de persoon. 

Ontwikkeling
Het programma is gericht op het verbeteren van de coördinatie, het zintuiglijk bewustzijn, de conditie en de motorische vaardigheden. Ook haalt het programma een deelnemer uit een eventueel isolement, omdat er veel wordt samengewerkt met anderen. Wat dat betreft wordt er dus ook gewerkt aan de ontwikkeling op sociaal, cognitief en motorisch vlak. 

Demonstreren van beweging
Beweegprofessionals maken tijdens de trainingen gebruik van specifieke aanwijzingen voor de doelgroep, zoals bijvoorbeeld 'til je arm op' of gebarentaal en het demonstreren van een beweging. 

Op zoek naar professionals
Voor de (verdere) ontwikkeling van het programma is de organisatie op zoek naar professionals die op dit moment al werken met mensen met een ernstige meervoudige beperking. De organisatie hoopt namelijk ideeën op te doen, te toetsen en kennis te delen. Geïnteresseerden kunnen zich aanmelden door te bellen naar 030 307 78 90. 

Vind jouw sport

Van atletiek tot zwemmen: met onze Sportzoeker vind je gemakkelijk jouw favoriete sport of activiteit. Met meer dan 4250 sportclubs is er altijd een sport die bij je past.

Sport zoeken

Terug naar nieuwsoverzicht Aanbevolen berichten

Programma van:

Partners: