Direct door naar content
Dit zijn de leukste zomersporten!  afbeelding nieuwsbericht

Dit zijn de leukste zomersporten!

20 juni 2019

De zomervakantie staat weer voor de deur. Sportclubs lassen vakanties in, maar ook buiten de sportclub zijn er nog genoeg mogelijkheden. Surfen, suppen, mountainbiken, zwemmen, zeilen, hardlopen, kanoën… Wij zetten wat opties op een rijtje. 

Suppen
Stand up paddling is ontspannend en verbetert je balans. De sport kun je uitvoeren op veel meren en kanalen. Wel is het verstandig om eerst even een lesje te nemen, zodat je weet hoe het allemaal werkt. Iedereen kan de sport zonder problemen uitproberen.

Zeilen
Lekker op het water en grote afstanden overbruggen? Dan is zeilen iets voor jou. Onder andere bij Sailability en Sailwise maken ze deze sport mogelijk voor iedereen met een beperking of handicap. 

Zwemmen
Baantjes trekken in een buitenzwembad of in de zee? Altijd lekker. Zwemmen kun je niet alleen op vakantie doen, maar ook gewoon in het (buiten)zwembad in je woonplaats. Lekker makkelijk dus: een kaartje kopen en zwemmen maar! 

Mountainbiken
Op volle snelheid door de bocht, over heuveltjes en door sloten crossen. Mountainbiken kun je vrijwel overal doen en je hoeft niet per se over een dure mountainbike te beschikken. Op veel plekken kun je er namelijk een huren. Gaat het mountainbiken iets te snel of houd je niet van het fietsen door de modder? Pak dan de fiets voor een reguliere fietstocht! 

Kanoën
Af en toe een sprintje, afgewisseld met rustig de omgeving in je opnemen of onderweg even ergens stoppen voor een ijsje. Een prima actieve besteding van een dagje in de zomervakantie! Kanoverhuur vind je door heel Nederland en op veel locaties kun je ook een lesje meepikken. 

Hardlopen of wandelen
Als het mooi weer is, is het altijd fijn om even een stukje door het bos of op het strand te wandelen. Wil je er wat sneller doorheen? Begin dan rustig aan met joggen of hardlopen. Pas wel op dat je niet meteen te hard van stapel loopt!  

Skeeleren 
Misschien deed je dit vroeger weleens na schooltijd: skeeleren. Als je net begint, is het wel aan te raden om een rustige, goed geasfalteerde weg te kiezen, maar daarna kan je je routes uitbreiden. Een paar rondjes door het park of een lange skeelertocht: net waar je zin in hebt. Schaatsen, maar dan anders! En stiekem nog bruin worden ook! 

Vind jouw sport

Van atletiek tot zwemmen: met onze Sportzoeker vind je gemakkelijk jouw favoriete sport of activiteit. Met meer dan 4250 sportclubs is er altijd een sport die bij je past.

Sport zoeken

Terug naar nieuwsoverzicht

Aanbevolen berichten

Programma van:

Partners: