Direct door naar content
Kom naar de ParaGamesBreda!  afbeelding nieuwsbericht

Kom naar de ParaGamesBreda!

25 juni 2019

Zin om gave sporten te bekijken? Dan moet je dit weekend zeker in Breda zijn voor de achtste editie van de ParaGamesBreda. Dit is een van de grootste sportevenementen in de wereld voor sporters met een lichamelijke beperking. In totaal worden meer dan duizend deelnemers uit 17 landen verwacht in Breda! Behalve sport kijken kun je zelf ook meedoen met verschillende clinics. 

De ParaGamesBreda is een groot sportevenement voor mensen met een lichamelijke beperking dat sinds 2004 elke twee jaar wordt georganiseerd. Tijdens dit evenement kom je sporters van alle niveaus tegen: van Paralympiërs tot aan sporters die net een sport zijn begonnen. Iedereen kan meedoen! Misschien is het voor jou nu wat kort dag, maar wie weet over twee jaar? 

Vol programma
Wat bijzonder is aan de ParaGamesBreda is dat het naast de Paralympische Spelen een van de weinige evenementen is waar zoveel verschillende sporten tegelijk worden beoefend en sporters met een beperking elkaar kunnen ontmoeten. Om je even een idee te geven welke sporten zoal op het programma staan een kleine opsomming: atletiek, boccia, badminton, bankdrukken, goalball, handboogsport, hockey, rolstoelbasketbal, rolstoeldansen, rolstoelhandbal, rolstoelrugby, rolstoeltennis, schermen, showdown, wielrennen en zitvolleybal. 

Actie!
Heb jij ooit zoveel sporten bij elkaar gezien? Dit is dus een mooie kans om deze sporten eens in actie te zien! Wedden dat jij bij het zien van zoveel gave sporten zelf ook zin krijgt om te gaan sporten? Dat kan trouwens ook gelijk in Breda bij een aantal clinics. Tussen de spectaculaire wedstrijden door kun je natuurlijk ook vragen stellen aan deelnemers van jouw favoriete sport. 

De ParaGames beginnen donderdag 27 juni al en duren tot zondag 30 juni. Meer info vind je op de website of op de Facebookpagina.

Vind jouw sport

Van atletiek tot zwemmen: met onze Sportzoeker vind je gemakkelijk jouw favoriete sport of activiteit. Met meer dan 4250 sportclubs is er altijd een sport die bij je past.

Sport zoeken

Terug naar nieuwsoverzicht

Aanbevolen berichten

Programma van:

Partners: