Direct door naar content
Ook paardrijden met een beperking is mogelijk! afbeelding nieuwsbericht

Ook paardrijden met een beperking is mogelijk!

21 juni 2019

Vrijwel iedereen met een beperking kan aan paardensport doen. Of je nu een lichamelijke, visuele, verstandelijke, een lichte of zware beperking hebt: afhankelijk van de aard van de beperking zijn er aanpassingen en hulpmiddelen mogelijk.

De SPGK is een stichting die zich bezig houdt met paardrijden voor mensen met een beperking. Deze beperking kan zowel lichamelijk als verstandelijk zijn, en ook een meervoudige beperking hoeft geen belemmering te zijn om mee te doen aan paardrijden. Voor het paardrijden maakt de SPGK gebruik van twee maneges: manege Kennemergaarde in Santpoort-Noord en Manege Vosse in Haarlem. De lessen worden gegeven door gediplomeerde instructeurs en ondersteund door veel vrijwilligers.

De SPGK stelt zich als doel de ruiters op een veilige en plezierige manier de beginselen van het paardrijden bij te brengen. Om dit voor iedereen veilig te kunnen doen beschikt de stichting over speciale materialen die ingezet kunnen worden om aan de behoefte van (bijna) elke ruiter te kunnen voldoen.

Wil jij een keer proberen om op een paard te rijden? Kijk voor meer informatie op de website http://www.spgk.nl/ of neem contact op met Maria (m.joustra@spgk.nl).

×