Direct door naar content
Geslaagde sportdag voor de Klimopschool en Mozarthof afbeelding nieuwsbericht

Geslaagde sportdag voor de Klimopschool en Mozarthof

24 juni 2019

Op dinsdag 18 juni hebben 120 leerlingen van het speciaal voortgezet onderwijs in Hilversum een geslaagde sportdag beleefd. Met dank aan meer dan 25 vrijwilligers en 8 sportverenigingen uit het Gooi kregen de leerlingen van de Klimopschool en Mozarthof de mogelijkheid om verschillende sporten uit te proberen. De sportdag vond plaats op de velden van sv Olympia ’25 en bij de Handboogschutterij Hilversum.

Ruben Assmann, ambassadeur JOGG-Hilversum, was ook aanwezig om het startsein van de sportdag te geven. Daarbij verraste hij alle leerlingen met een DrinkWater bidon gevuld met fris kraanwater. Het belang van voldoende water drinken en genoeg bewegen stond vanuit de JOGG-aanpak uiteraard ook centraal tijdens deze sportieve dag.

Na de officiële opening door Ruben Assmann stonden twee docenten van Studio Dansu klaar om de kinderen een swingende warming-up te bezorgen. Er werd enthousiast meegedanst en zo waren de kinderen goed opgewarmd en klaar om de eerste sportclinic te starten.

Vooraf konden de leerlingen een keuze maken uit een aantal sporten, namelijk; handboogschieten (Handboogschutterij Hilversum), hockey (G-hockey LMHC), kickboksen (Dojo Bussum), voetbal (sv Olympia’25), basketbal (Eem’78), atletiek (Gooise Atletiek Club) en yoga (Roberta Sumar Yogacentrum Laren). Trainers van lokale sportverenigingen, met een aangepast sportaanbod of G-team, waren aanwezig om de korte clinics te verzorgen. Daarnaast werd er vanuit Team Sportservice ’t Gooi ook korfbal en panna knock out aangeboden.

Met het warme weer afgelopen dinsdag kwamen de bidons goed van pas en stonden er genoeg watertaps zodat de sporters tussendoor hun bidon bij konden vullen. Tijdens de pauze stond er voor iedereen een lekker stuk fruit klaar. Moe, maar voldaan gingen de kinderen met een grote glimlach én een medaille weer richting huis. Het unieke sportdag t-shirt en de DrinkWater bidon mochten de kinderen als aandenken houden.

De sportdag werd mede mogelijk gemaakt door een bijdrage van JOGG-Hilversum, de Johan Cruyff Foundation, Rotary Club Hilversum en de Dirk Kuyt foundation. Heel hartelijk dank daarvoor!

Wilt u meer weten over de mogelijkheden voor aangepast sporten in ’t Gooi dan kunt u contact opnemen met regioconsulent aangepast sporten.

Vind jouw sport

Van atletiek tot zwemmen: met onze Sportzoeker vind je gemakkelijk jouw favoriete sport of activiteit. Met meer dan 4250 sportclubs is er altijd een sport die bij je past.

Sport zoeken

Terug naar nieuwsoverzicht

Programma van:

Partners: