Direct door naar content
Inventarisatie VoetbalPlus bij de Bataven  afbeelding nieuwsbericht

Inventarisatie VoetbalPlus bij de Bataven

25 juni 2019

Het jeugdbestuur van vv de Bataven is momenteel aan het onderzoeken of het mogelijk is om te starten met het zogenaamde VoetbalPlus. VoetbalPlus is bedoeld voor jongens en meisjes met bijvoorbeeld autisme, TOS of een fysieke beperking. Het gaat om kinderen die cognitief of sociaal emotioneel niet meekunnen met leeftijdsgenoten en beter tot hun recht komen in een speciaal voetbalteam. Let op VoetbalPlus is geen G-voetbal. G-voetbal gaat uit van de gebruikelijke spelregels. VoetbalPlus geeft meer ruimte aan de individuele beperking.

In beweging zijn, plezier beleven en samen voetballen, zoals dat past bij deze groep. Dat zijn de uitgangspunten van VoetbalPlus bij vv de Bataven. De bedoeling is om te beginnen met VoetbalPlus voor jongens en meiden van 7 tot en met 10 jaar.

De eerste stap die de vereniging wil zetten, is het inventariseren van de belangstelling voor VoetbalPlus in en rondom Gendt. Dat doet de vereniging door middel van dit bericht te verspreiden op diverse websites. De Bataven wil starten met VoetbalPlus, als er voldoende belangstelling voor is. Daarbij is het nadrukkelijk niet de bedoeling om spelers, die al actief zijn bij omliggende voetbalverenigingen, weg te trekken. De vereniging richt zich op nieuwe aanwas. Bij de mogelijke invoering van VoetbalPlus bij de Bataven worden nadrukkelijk de ter zake deskundigen van de KNVB en Uniek Sporten betrokken.

Heeft u belangstelling? Stuur dan een email naar Martijn Engels van vv Bataven om je aan te melden:  Batavenplusteam@gmail.com

Met de volgende gegevens:

  • Naam:
  • Adres:
  • Woonplaats:
  • Telefoonnummer:
  • Leeftijd:

Vooraf gaan we kort in gesprek met de nieuwe spelers om de talenten en uitdagingen door te nemen, zodat iedereen op zijn manier kan meedoen met de training.

Vind jouw sport

Van atletiek tot zwemmen: met onze Sportzoeker vind je gemakkelijk jouw favoriete sport of activiteit. Met meer dan 4250 sportclubs is er altijd een sport die bij je past.

Sport zoeken

Terug naar nieuwsoverzicht

Programma van:

Partners: