Direct door naar content
Zitvolleybal bij Aetos groeit afbeelding nieuwsbericht

Zitvolleybal bij Aetos groeit

26 juni 2019

Na een drukke zomer met veel promotie rond het WK Zitvolleybal, vond vlak voor het begin van het competitieseizoen voor het allereerst een Parabeachvolleytoernooi in Arnhem plaats. Tegelijk met de ‘staande’ beachvolleyballers was het ondanks wat regen een prachtige toernooidag.

Onder de nieuwe naam Aetos gingen ze de competitie in, die ze in april trots afsloten met een mooie kampioensschaal. Het kampioenschap in de tweede divisie was voor het Arnhemse zitvolleybalteam de eerste echte mijlpaal en hopelijk gaan er nog veel volgen! Traditiegetrouw deden ze afgelopen weken ook aan diverse toernooien mee, met een mooie tweede plaats als hoogste resultaat.

Komend seizoen start Aetos met twee teams. Het eerste team zal eerste divisie spelen, het tweede team gaat de strijd aan in de tweede divisie. Eens per maand hebben beide teams een competitiedag waarop vier wedstrijden worden gespeeld. De teams trainen gezamenlijk op de maandagavonden van 20.00 - 22.00 uur in sporthal De Laar-West in Arnhem.

Een van de leuke kanten aan zitvolleybal is dat het gemixt gespeeld wordt: mannen en vrouwen in één team, maar ook spelers met én zonder beperking. Alleen genoeg kracht in de armen en een goede rompbalans zijn nodig om zitvolleybal te kunnen spelen. Aetos kan natuurlijk altijd nieuwe spelers gebruiken! Je mag drie keer gratis meetrainen om te kijken of het iets voor je is. Meld je aan via het mailadres zit@aetos.nl en kom het eens proberen!

Deze zomer doet Aetos ook weer mee met het slottoernooi van dit beachseizoen op zaterdag 24 augustus. Parabeachvolleybal wordt 3 tegen 3 gespeeld. Inschrijving kost € 25 per team en kan via de site abeach.nl. Ook gelegenheidsteams zijn van harte welkom het zitvolleybal op het zand eens te proberen!

 

 

Vind jouw sport

Van atletiek tot zwemmen: met onze Sportzoeker vind je gemakkelijk jouw favoriete sport of activiteit. Met meer dan 4250 sportclubs is er altijd een sport die bij je past.

Sport zoeken

Terug naar nieuwsoverzicht

Programma van:

Partners: