Direct door naar content
Stedendriehoek zet in op sporten en bewegen voor mensen met een beperking afbeelding nieuwsbericht

Stedendriehoek zet in op sporten en bewegen voor mensen met een beperking

26 June 2019

Zes gemeenten slaan handen in één op sportief gebied

De Stedendriehoek wil sporten en bewegen voor mensen met een beperking in de regio makkelijker maken. Een regiocoach en lokale sportcoaches gaan mensen met een beperking ondersteunen en stimuleren om te bewegen en sporten. Dit is het resultaat van een samenwerking tussen de zes gemeenten van de Stedendriehoek.

Lokale buurtsportcoach voor aangepast sporten en bewegen
Alle zes gemeenten van de regio Stedendriehoek (Apeldoorn, Brummen, Epe, Lochem, Voorst en Zutphen) zetten een lokale buurtsportcoach voor aangepast sporten en bewegen in. Deze coaches gaan bekijken welke behoeften mensen met een beperking hebben op het gebied van sporten en bewegen. Zo willen zij helpen om mensen van goede informatie te voorzien, vraag en aanbod beter op elkaar afstemmen en initiatieven op regionaal niveau verbinden.

Regiocoach verbindt sportieve initiatieven
Verder is gekozen om op regionaal niveau een coach aangepast sporten in te zetten. Deze gaat de lokale buurtsportcoaches in de zes gemeenten ondersteunen in hun werk. Ilse Wonink van de Gelderse Sport Federatie is aangesteld als regiocoach. “In de eerste plaats wil ik inzicht hebben in de sportbehoefte en het aanbod van sport en bewegen voor mensen met een beperking”, aldus Wonink. “We willen ervoor zorgen dat het in 2022 voor mensen met een beperking binnen de regio Stedendriehoek mogelijk is om te sporten en te bewegen als ieder ander.” De regionale samenwerking gebeurt onder de vlag van het online platform Uniek Sporten. Op de site staan de contactgegevens van de buurtsportcoaches en alle sportactiviteiten per gemeente. Wil je contact met de regiocoach dan kun je mailen naar stedendriehoek@unieksporten.nl

Wethouders sport zijn blij met regionale samenwerking
In het bestuurlijk overleg met de wethouders sport van de zes betrokken gemeenten is unaniem gekozen voor zowel een regionale als lokale aanpak die sporten en bewegen voor mensen met een beperking lokaal en in de regio mogelijk moet gaan maken.

 

Bijgevoegd: groepsfoto met sportcoaches. Van links naar rechts: Tom Kleissen (Lochem, vervanger Marjolijn Pezy), Danny Bekkers (Apeldoorn), Femke Grolman (Brummen), Mirjam Beltman (Zutphen), Ilse Wonink  (regiocoach), Jeroen de Lange (Epe)

Vind jouw sport

Van atletiek tot zwemmen: met onze Sportzoeker vind je gemakkelijk jouw favoriete sport of activiteit. Met meer dan 4250 sportclubs is er altijd een sport die bij je past.

Sport zoeken

Terug naar nieuwsoverzicht

Programma van:

Partners: