Direct door naar content
EK rolstoelbasketbal in Nederland! afbeelding nieuwsbericht

EK rolstoelbasketbal in Nederland!

01 juli 2019

Van 30 juni tot en met 7 juli vindt het EK rolstoelbasketbal voor vrouwen plaats in Rotterdam. De Nederlandse dames verdedigen dan hun Europese titel en willen ook proberen om een ticket voor de Paralympische Spelen in de wacht te slepen.

De Nederlandse ploeg, regerend wereld- en Europees kampioen, strijdt tegen de teams van Brittanie, Duitsland, Turkije, Spanje en Frankrijk om het goud. De beste vier landen van het EK plaatsen zich ook nog eens rechtstreeks voor de Paralympische Spelen van 2020 in Tokyo. Er staat binnenkort dus veel op het spel voor Oranje. 

Grote rivalen Oranje
Op 30 juni starten de Nederlandse rolstoelbasketbalsters het toernooi tegen Spanje. Op dinsdag 2 en woensdag 3 juli volgen daarna Groot-Brittannie en Duitsland. Dat zijn tevens de grootste rivalen van Oranje. De halve finales van het EK vinden op 6 juli plaats, met de finale op 7 juli. Alle wedstrijden vinden plaats in het Topsportcentrum van Rotterdam. 

Wereldtitel 
Het is de eerste keer sinds 2006 dat er weer een groot eindtoernooi in het rolstoelbasketbal in Nederland plaatsvindt. In 2017 grepen de Nederlandse speelsters het goud bij het EK, in 2018 voegden ze de wereldtitel toe aan hun palmares. 

Moedig jij Oranje aan op weg naar goud?

Vind jouw sport

Van atletiek tot zwemmen: met onze Sportzoeker vind je gemakkelijk jouw favoriete sport of activiteit. Met meer dan 4250 sportclubs is er altijd een sport die bij je past.

Sport zoeken

Terug naar nieuwsoverzicht Aanbevolen berichten

Programma van:

Partners: