Direct door naar content
Les van Candy Dulfer op aangepaste saxofoon afbeelding nieuwsbericht

Les van Candy Dulfer op aangepaste saxofoon

03 juli 2019

De 28-jarige Karin van Dijk kon in juni haar geluk niet op: ze mocht meedoen aan een masterclass saxofoon spelen, gegeven door Candy Dulfer. Zij hielp de muzikanten van stichting My Breath My Music met de voorbereidingen op hun optreden tijdens North Sea Jazz Round Town. 

Stichting My Breath My Music biedt mensen met een zware lichamelijke handicap de mogelijkheid tot het maken van muziek. Dat gebeurt met zelf ontwikkelde elektronische instrumenten. Tijdens het North Sea Jazz Round Town festival zal er bijvoorbeeld worden opgetreden met de Magic Flute, die kan worden bespeeld zonder gebruik te maken van armen en handen. 

Bijzondere uitvinding 
Alleen het op en neer kantelen van je hoofd is voldoende om de juiste toonhoogte aan te geven. “Voor kinderen met een zware lichamelijke beperking lijkt muziek maken een droom die niet in vervulling kan gaan. Niets is minder waar dankzij deze bijzondere uitvinding”, vertelde Van Dijk aan het AD.

Masterclass
Zelf zit Van Dijk vanwege Distale Spinale Musculaire Atrofie met Respiratory Distress (DSMARD) in een elektrische rolstoel en kan haar vingers, handen, armen en benen niet of verminderd bewegen. Ze heeft vaak last van zenuwpijn en slechts 35 procent longinhoud. Ondanks dat speelt ze saxofoon. “De masterclass van Candy Dulfer was voor ons een mooie manier om nog beter te worden”, zegt ze.

Foto: Facebook My Breath My Music / Redline Fotografie

 

Vind jouw sport

Van atletiek tot zwemmen: met onze Sportzoeker vind je gemakkelijk jouw favoriete sport of activiteit. Met meer dan 4250 sportclubs is er altijd een sport die bij je past.

Sport zoeken

Terug naar nieuwsoverzicht Aanbevolen berichten

Programma van:

Partners: