Direct door naar content
Sup jezelf in balans deze zomer afbeelding nieuwsbericht

Sup jezelf in balans deze zomer

29 juli 2019

Suppen of ook wel stand-up paddle. Je hebt er vast wel eens van gehoord, want deze sport is erg populair in de zomerperiode. De sport is ontstaan op Hawaii, waar lifeguards op hun surfboard gingen staan om beginnende surfers in de gaten te houden.

Door een lange peddel konden ze op hun board blijven staan. Plots was er een nieuwe sport geboren: stand-up paddle. 

Peddel en board
Suppen is een laagdrempelige watersport, waar je niet veel voor nodig hebt. Om te kunnen beginnen heb je alleen een supboard en een peddel nodig. De grootte van het board en de peddel zijn afhankelijk van je lengte en je gewicht. Hoe groter het board en de peddel, hoe gemakkelijker het wordt. 

Lekker weer
Natuurlijk heb je bij het suppen ook wat hulp nodig van het weer: suppen tijdens zomerse temperaturen is het lekkerst. Als het wat kouder is, kun je een wetsuit dragen om jezelf te beschermen. 

Lessen
Als je nog nooit 'gesupt' hebt, is het verstandig om eerst een paar lessen te nemen bij de watersportschool. De sport is voor iedereen toegankelijk: of je nou een beperking hebt of niet. Er is altijd een manier te vinden om de sport eens te beoefenen. 

Versterk je spieren
Vooral voor de beginnende watersporter is suppen een goede sport om mee te starten. Met het suppen gebruik je erg veel spieren en het is bovendien erg goed voor (de verbetering van) je balans. 
In Mei organiseerde de Mentelity Foundation nog een ‘supevent’ op de Loosdrechtse Plassen om met het suppen kennis te maken. Lees daar hier meer over. 

Op zoek naar een een locatie om te kunnen leren suppen? Kijk dan eens in ons sportaanbod

Vind jouw sport

Van atletiek tot zwemmen: met onze Sportzoeker vind je gemakkelijk jouw favoriete sport of activiteit. Met meer dan 4250 sportclubs is er altijd een sport die bij je past.

Sport zoeken

Terug naar nieuwsoverzicht

Aanbevolen berichten

Programma van:

Partners: