Direct door naar content
Workshop: 'Iedereen doet MEE' afbeelding nieuwsbericht

Workshop: 'Iedereen doet MEE'

30 oktober 2019

Update: nieuwe datum voor deze workshop op dinsdagavond 26 november van 19.00 – 22.00 uur

Bijna elke trainer of vrijwilliger komt het in de praktijk wel eens tegen; kinderen en jongeren met afwijkend gedrag. Team Sportservice, Videt Uithoorn en MEE Amstel en Zaan organiseren een workshop waarbij ingegaan wordt op afwijkend gedrag, hoe je hier mee om kunt gaan en het kunt voorkomen. Het doel is om trainers en vrijwilligers handvatten te geven, waardoor er een veiliger sportklimaat kan worden gecreëerd en iedereen zich welkom voelt bij de sportvereniging. De workshop zal plaatsvinden op dinsdag 26 november in het Clubgebouw Uithoornse Wieler Trainings Club aan de Randhoornweg 90 in Uithoorn.

Workshop
Voor trainers en vrijwilligers kan het lastig zijn om kinderen met afwijkend gedrag van de juiste begeleiding en bejegening te voorzien. De reden van ‘ander’ gedrag kan verschillende oorzaken of achtergronden hebben, bijvoorbeeld door een autisme spectrum stoornis, ADHD of een licht verstandelijke beperking (moeilijk lerend gedrag). Geert Kieboom van MEE Amstel en Zaan geeft de deelnemers inzicht in verschillende kenmerken en invalshoeken op het gebied van ‘ander’ gedrag en hoe je daar in de praktijk mee om kunt gaan. Naast Geert is er op deze avond ook een ervaringsdeskundige aanwezig, die vanuit een ander perspectief kan vertellen waarom het zo belangrijk is dat er een veilig sportklimaat is.

Interactief
Het doel van de avond is om niet alleen informatie over te brengen, maar ook in te gaan op vragen en ervaringen van de deelnemers en er een interactieve avond van te maken. Wij horen graag waar u in de praktijk tegenaan loopt. Zowel verenigingen met een aangepast sportaanbod als verenigingen met een regulier aanbod zijn van harte welkom bij deze workshop.

Samenvatting en contactgegevens

Wie: Voor trainers en vrijwilligers van een sportvereniging.

Waar: Clubgebouw UWTC, Randhoornweg 90 in Uithoorn.

Wanneer: Dinsdag 26 november van ongeveer 19.00 – 22.00 uur (inclusief inloop en netwerkmoment)

Er zijn geen kosten verbonden aan deze workshop.

Aanmelden kan t/m 20 november via info@videt-uithoorn.nl of 06 52 77 04 94.

Vind jouw sport

Van atletiek tot zwemmen: met onze Sportzoeker vind je gemakkelijk jouw favoriete sport of activiteit. Met meer dan 4250 sportclubs is er altijd een sport die bij je past.

Sport zoeken

Terug naar nieuwsoverzicht

Programma van:

Partners: