Direct door naar content
Een game speciaal voor Jeroen met CP afbeelding nieuwsbericht

Een game speciaal voor Jeroen met CP

07 oktober 2019

De oude games begonnen hem te vervelen en dus besloot de vader van Jeroen Beersma actie te ondernemen. Resultaat: een gloednieuwe game (Astro Trip), speciaal voor Jeroen! 

Jeroen heeft cerebrale parese, een hersenbeschadiging die hij tijdens de geboorte opliep door een gebrek aan zuurstof. Hij houdt erg van gamen, maar dat blijkt in de praktijk een wat lastige combinatie. Omdat hij zijn hoofdsteun als controller moet gebruiken, moeten games specifiek voor hem ontworpen en geïnstalleerd worden. Zijn vader informeerde bij de Hanzehogeschool om te zien of er studenten waren die nieuwe games voor hem konden ontwerpen. En die waren er zeker! Studenten van Game Design gingen de uitdaging aan en ontwierpen een aantal nieuwe games voor Jeroen, waaronder Astro Trip.  

Gedrevenheid bij de studenten
In een videoreportage worden de studenten gevolgd die de games ontwikkelden voor Jeroen. Hugo Weichert, lead designer, legt uit: “Er waren nog geen games op de markt specifiek voor mensen met een beperking, dus ik vind het erg belangrijk om ook voor deze groep mensen games te ontwerpen.” Onder de studenten leefde enorme gedrevenheid om Jeroen te helpen. Andrea Fernández: “Het is natuurlijk een prachtige ervaring om in ons porfolio of op ons cv te zetten, maar daarnaast doen we het ook echt speciaal voor iemand die geen toegang heeft tot dit soort games.” 

Bekijk hier een video over de game: 

Wil je meer weten over gamen en esports met een beperking? Ga dan naar Uniek Esports!

 

Vind jouw sport

Van atletiek tot zwemmen: met onze Sportzoeker vind je gemakkelijk jouw favoriete sport of activiteit. Met meer dan 4250 sportclubs is er altijd een sport die bij je past.

Sport zoeken

Terug naar nieuwsoverzicht Aanbevolen berichten

Programma van:

Partners: