Direct door naar content
Fotorapportage van Outdoor Gelderland Sport Onbeperkt: een unieke beleving voor leerlingen van Het Prisma! afbeelding nieuwsbericht

Fotorapportage van Outdoor Gelderland Sport Onbeperkt: een unieke beleving voor leerlingen van Het Prisma!

05 juli 2019

Op woensdag 3 juli ging het internationale paardensport evenement Outdoor Gelderland van start op Papendal. Een bijzondere dag, want naast internationale topsport was er volop aandacht voor aangepast sporten. In samenwerking met Outdoor Gelderland organiseerde Uniek Sporten Gelderland wederom een succesvolle editie van Outdoor Gelderland Sport Onbeperkt. Na Lichtenbeek vorig jaar, waren het nu de leerlingen van voortgezet speciaal onderwijs Het Prisma die kennismaakte met de paardensport en andere sportieve activiteiten. 

Er werd volop gesport en bewogen, er werden nieuwe ervaringen opgedaan en bovenal was er ontzettend veel plezier bij de leerlingen en het personeel van Het Prisma. Zij maakte kennis met vijf verschillende activiteiten in clinicvorm. Dansen werd aangeboden door DansJeFit, basketbal door Batouwe Basketball, het uithoudingsvermogen en balans werden getest door One Switch en boogschieten werd aangeboden door TeamNL. Uiteraard was er ook volop gelegenheid om kennis te maken met de paardensport en konden leerlingen die wilden zelfs paardrijden. 

In de pauze gaf para dressuurruiter Glasten Krapels een clinic paradressuur aan drie paradressuur toppers in de dop. Onder toeziend oog van de leerlingen van Het Prisma kregen zij tips en trucs van Glasten, die hard aan het trainen is voor o.a. de Paralympische Spelen in Tokyo. 

Tot slot was er uiteraard voldoende gelegenheid de wedstrijden in de hoofdpiste te aanschouwen en om op de foto te gaan met Kareltje, de mascotte van ParaPaard. ParaPaard zet zich specifiek in om de aangepaste paardensport voor iedereen mogelijk te maken. 

Klik hier voor een uitgebreide fotoreportage. Outdoor Gelderland duurt nog t/m zondag 7 juli. 

 

Terug naar nieuwsoverzicht Aanbevolen berichten

Topspits Juan scoort zonder benen

Purmerend zorgt met Uitleen voor meer vrijheid

Uniek Esports heeft bomvolle agenda!