Direct door naar content
Zitvolleyballers richten zich op Tokyo 2020 afbeelding nieuwsbericht

Zitvolleyballers richten zich op Tokyo 2020

16 juli 2019

De Paralympische Spelen van 2020 in Tokyo. Voor de Nederlandse zitvolleyballers is dat de aankomende periode het belangrijkste doel. Tijdens de Europese kampioenschappen zitvolleybal, van 14 tot 20 juli in Boedapest, kunnen ze een Paralympisch ticket veroveren.

Bij de EK is het Paravolley mannenteam ingedeeld in Poule B, met regerend Europees kampioen Rusland, vice-wereldkampioen Bosnie-Herzegovina, Turkije, Polen en Kroatie. Wat dat betreft zal het dus zeker niet makkelijk worden voor de mannen van Oranje. Maar in Boedapest zullen ze alles op alles zetten om zo goed mogelijk te presteren. 

Paralympisch ticket
Het ticket voor Tokyo wordt uitgereikt aan de winnaar van het EK, ook de nummer twee mag deelnemen aan de Spelen. Hoewel onder andere Rusland en Bosnie nog een maatje te groot lijken voor Nederland, zijn er tegen de andere ploegen zeker kansen om te winnen. 

Mocht Nederland er tijdens de EK niet in slagen om een Paralympisch ticket te veroveren, dan kan dit nog tijdens de Intercontinenten Cup. Dit toernooi vindt plaats in maart 2020. Nederland gaat deze mogelijkheid aangrijpen wanneer het team zich tijdens het EK nog niet plaatst voor Tokyo. 

Ploeg
De Nederlandse EK-ploeg bestaat uit negen mannen, waarvan drie debutanten: Roy Hulzebosch, Signald Valerius en Tobias Marseille. De overige spelers hebben al ervaring. Ook Roy van Damme, een ervaren aanvaller in de Nederlandse ploeg, zal van de partij zijn in Boedapest.

Met Van Damme spraken we eerder al over zijn weg richting Oranje. Ook voor hem geldt straks maar een ding: een goed EK en plaatsing voor de Spelen. Zijn verhaal kun hier je terug lezen. 

Vind jouw sport

Van atletiek tot zwemmen: met onze Sportzoeker vind je gemakkelijk jouw favoriete sport of activiteit. Met meer dan 4250 sportclubs is er altijd een sport die bij je past.

Sport zoeken

Terug naar nieuwsoverzicht Aanbevolen berichten

Programma van:

Partners: