Direct door naar content
Broadway prijs voor actrice in een rolstoel afbeelding nieuwsbericht

Broadway prijs voor actrice in een rolstoel

18 juli 2019

Actrice Ali Stroker heeft geschiedenis geschreven. Ze heeft een Tony-award gewonnen voor haar rol in de reprise van de musical Oklahoma! Daarmee is ze de eerste actrice in een rolstoel die een belangrijke Broadwayprijs gewonnen heeft.

De prijs droeg ze daarom ook op aan kinderen (en collega's) met een beperking. "Dit is voor elk kind met een beperking dat zichzelf op dit podium vertegenwoordigd wil zien. Vanaf nu is het mogelijk", zei de actrice nadat ze de prijs in ontvangst nam.

Krachtig
Als Stroker zingt en acteert, heeft ze naar eigen zeggen geen beperking. "Dan voel ik me het meest krachtig. Mijn stem en de mogelijkheid om muziek te maken, heeft me door alle ellende gesleept en gebracht waar ik nu ben." 

Auto-ongeluk
De 31-jarige actrice raakte op haar tweede verlamd aan beide benen tijdens een auto-ongeluk. Toch is heeft ze haar passie voor het acteren gevolgd. Daarin is ze nu dus ook succesvol. "Opgroeien in een rolstoel was moeilijk, omdat mensen naar je staren. Als ik op het toneel sta kijken mensen om de juiste reden. Dat voelde machtig."

De hele video van Stroker en het in ontvangst nemen van de prijs bekijk je bij de NOS

Vind jouw sport

Van atletiek tot zwemmen: met onze Sportzoeker vind je gemakkelijk jouw favoriete sport of activiteit. Met meer dan 4250 sportclubs is er altijd een sport die bij je past.

Sport zoeken

Terug naar nieuwsoverzicht

Aanbevolen berichten

Programma van:

Partners: