Direct door naar content
Paspoppen met beperking in de Nike-store afbeelding nieuwsbericht

Paspoppen met beperking in de Nike-store

20 juli 2019

In de Nike-store in Londen zie je sinds kort niet alleen paspoppen met een maatje meer, maar ook paspoppen met een zichtbare lichamelijke beperking. Nike doet dit om diversiteit en inclusiviteit in de sport te bevorderen. 

Wie de winkel in de Oxford Street bezoekt, vindt op de derde verdieping een volledig heringerichte afdeling met de nieuwe paspoppen. Die paspoppen hebben een uiteenlopende lichaamsbouw: van plus-size tot poppen met een beperking. Zo is er bijvoorbeeld een paspop met een beenprothese en een aangepaste sportlegging en is er een pop zonder onderarm. 

Positiever gepresenteerd
Paralympisch kampioene Tanni Grey-Thompson is blij met die ontwikkeling, zei ze tegenover Elle UK. "Niet alleen sporten met een beperking wordt zo positiever gerepresenteerd, maar ook dat bewegen voor iedereen is", zei ze. 

Nike is al langer vooruitstrevend als het gaat om de representatie van sporters met een beperking. Dat is onder andere zichtbaar aan het driejarige contract met hardloper Justin Gallegos, die aan cerebrale parese lijdt. "Ooit was ik een kind dat zijn ene voet amper voor de ander kon zetten. Nu heb ik een driejarig contract bij Nike Running", schreef hij op Instagram over die gebeurtenis. Lees over hem dit verhaal

Foto: Nike

Vind jouw sport

Van atletiek tot zwemmen: met onze Sportzoeker vind je gemakkelijk jouw favoriete sport of activiteit. Met meer dan 4250 sportclubs is er altijd een sport die bij je past.

Sport zoeken

Terug naar nieuwsoverzicht

Aanbevolen berichten

Programma van:

Partners: