Direct door naar content
Door de ogen van Maaike afbeelding nieuwsbericht

Door de ogen van Maaike

25 juli 2019

Op de website doordeogenvan.com deelt slalom skiester Maaike Bennink (41) haar ervaringen als topsporter. De website, een initiatief van het Bartimeus Fonds, laat het leven van mensen met een visuele beperking zien. Het gaat volgens het Fonds namelijk niet om hoeveel procent je ziet, maar om hoeveel procent je leeft. Hun motto is daarom ook 100% leven. 

Op de website vertelt Bennink meer over haar beperking, haar sport en haar leven. De 41-jarige skiester heeft talent en wint de ene na de andere medaille. En dat terwijl ze bijna niets kan zien. Toch droomt ze al van de Winterspelen in 2022. Daar vertelde ze eerder al over op Uniek Sporten in dit artikel.

Vrij gevoel
Maaike ontdekte haar passie voor het skiën via een vriendin, die opperde om eens mee te gaan op een skivakantie met mensen met een visuele beperking. Het leek Maaike niets, maar in 2014 ging ze toch mee. Inmiddels doet ze aan internationale wedstrijden mee en staat ze in de top tien van de wereldranglijst. “Als ik ski, dan denk ik nergens anders meer aan. Ik voel me vrij,” vertelt ze op de website doordeogenvan.com

Verrassende verhalen
De campagne ‘Door de ogen van’ geeft een kijkje in het leven van Maaike. Ook Wolter, die voor zijn twee jonge kinderen zorgt. Patricia, die voor haar werk dagelijks moet reizen en presentaties geeft en Yousef, een ambitieuze jongeman die via het VMBO nu rechten studeert aan de Rijksuniversiteit Groningen, vertellen hun verhaal. Op de campagnewebsite zijn daarnaast ook nog meer inspirerende, ontroerende en verrassende verhalen van gewone mensen te lezen. Zij laten zien wat er wél kan. Want niemand ís zijn beperking, kijk eens verder en zie de persoon en de mogelijkheden. Meer lees je op de website: www.doordeogenvan.com

Vind jouw sport

Van atletiek tot zwemmen: met onze Sportzoeker vind je gemakkelijk jouw favoriete sport of activiteit. Met meer dan 4250 sportclubs is er altijd een sport die bij je past.

Sport zoeken

Terug naar nieuwsoverzicht

Programma van:

Partners: