Direct door naar content
Judoka Triveth (15) gaat voor de zwarte band afbeelding nieuwsbericht

Judoka Triveth (15) gaat voor de zwarte band

24 juli 2019

Triveth (15) uit Nistelrode rolde eigenlijk toevallig de judomat op. Toen zijn vriend Wout hem een keer mee nam naar zijn judoles was hij gelijk verkocht. Nu zijn het ook nog eens de beste judomaatjes.

Triveth weet nog goed hoe hij met judo begon. “Ik had met Wout afgesproken en toen moest hij aan het eind van de middag weg om te gaan judoën. Toen vroeg hij of ik mee wilde om te kijken. Ik vond het gelijk keileuk daar! Ik zei toen tegen mijn moeder kom een keer mee, want ik vond het erg leuk daar.” 

Door elkaar
Zijn vriend Wout doet ‘regulier’ judo en Triveth aangepast judo, maar toch kunnen ze samen trainen. “We trainen gewoon door elkaar. Wij zijn samen ook goed met de worpen. De examens doen we meestal met zijn tweeën.” De judoleraar Walter van Well van budoschool  Tanoshii probeert zo veel mogelijk regulier en aangepast judo door elkaar te geven. Ze leren zo ook van elkaar.

Wedstrijden
De wedstrijden en toernooien vindt Triveth het leukste aan zijn sport en dat je samen met anderen sport. Dat is bij judo ook heel erg belangrijk, legt Triveth uit. “Als je niet goed samenwerkt voor je worpen dan kom je ook niet hoger in band. Ik heb nu de groen-blauwe band, maar ik wil door tot de zwarte band. Dan kan ik anderen lesgeven. Judo gaat om zelfverdediging en het is toch handig om anderen daar meer over te leren.” Samen met Team Tanoshii/consius sports judo op maat gaan ze geregeld met vier judoka's naar wedstrijden waar ze allemaal in de verschillende niveau's uitkomen.

Zelfverzekerder
Zelf is hij ook veel zelfverzekerder geworden door judo. “Ik heb veel meer durf om dingen te doen. Op school merk ik dat ook.” Door het judo heeft hij ook veel nieuwe vrienden gemaakt. “Een vriend is 2 meter en weegt 115 kilo. Met hem judo ik ook gewoon. Ik ben zelf veel kleiner en ik weeg ook maar 60 kg. Het is wel zwaar met hem maar wel leuk. Hij werkt soms iets mee en dan gaat hij toch op de vloer.” 

Vind jouw sport

Van atletiek tot zwemmen: met onze Sportzoeker vind je gemakkelijk jouw favoriete sport of activiteit. Met meer dan 4250 sportclubs is er altijd een sport die bij je past.

Sport zoeken

Terug naar nieuwsoverzicht

Aanbevolen berichten

Programma van:

Partners: