Direct door naar content
“Conor zou het liefst altijd sporten” afbeelding nieuwsbericht

“Conor zou het liefst altijd sporten”

07 augustus 2019

In zijn nog jonge leven deed Conor al drie keer mee aan de Dam tot Damloop. Afgelopen jaar liep de 19-jarige Oostzaner ook nog eens de Zandvoort Run. Conor is al zijn hele leven een fanatiek sporter en heeft met racerunning zijn passie gevonden.

Sinds Conor drie jaar geleden racerunning ontdekte heeft hij al heel wat kilometers afgelegd. Zowel tijdens trainingen als bij deelname aan wedstrijden. Meedoen aan de Dam tot Damloop is inmiddels zelfs uitgegroeid tot een traditie. “Het is geweldig dat Conor aan een dergelijk evenement kan meedoen. Het is een hele happening en een enorm leuke ervaring. Helemaal omdat hij het samen met zijn vader doet”, zegt Petra Gans, de moeder van Conor.

Meedoen aan de Dam tot Damloop is inmiddels zelfs uitgegroeid tot een traditie.

Meer uitdaging
Conor is geboren met een lichamelijke beperking en heeft ook een licht verstandelijke beperking. Daarom heeft hij begeleiding nodig bij races. Conor kwam als kleine jongen bij Heliomare voor het eerst in aanraking met sport. Hij begon met paardrijden, zwemmen en judo. Naarmate de jaren verstreken zocht hij meer uitdaging en dat vond hij in racerunning. 

Woensdagmiddag
De sport greep Conor, maar aan het begin van dit jaar stond hij noodgedwongen even aan de zijlijn. Conor verliet Heliomare en moest op zoek naar een andere plek om te sporten. Die vond hij in Only Friends, de sportclub voor kinderen en jongeren met een beperking. Vanwege de vele aanmeldingen kwam Conor echter op een wachtlijst te staan. Gelukkig duurde het niet lang voordat hij lid kon worden en sinds maart trekt hij elke woensdagmiddag naar Amsterdam voor een training. “Door weer en wind gaat hij er heen. Hij is heel enthousiast. Het is echt zijn ding”, aldus Petra.

Volgens zijn moeder Petra lacht het leven Conor nu weer toe.

Zelfvertrouwen
Het sporten in groepsverband helpt Conor andere mensen te ontmoeten. Zo ziet hij buiten de trainingen andere leden van Only Friends. Ook krijgt hij meer zelfvertrouwen door te sporten. Volgens zijn moeder Petra lacht het leven Conor nu weer toe. “Zoals het nu gaat, is het heel prettig voor ons. Conor moet zijn energie goed verdelen, dus we moeten echt de momenten uitkiezen om te sporten. Maar het liefst zou hij altijd sporten. Racerunning wil hij in ieder geval de rest van zijn leven blijven doen.”

Terug naar nieuwsoverzicht Aanbevolen berichten

“Laat je niet beperken door je beperking”

Nederland succesvol bij Deaflympics in Brazilië

Handifly TeamNL vloog erin bij WK indoor skydiven

Programma van:
326 gemeenten Logo gemeenten
Partners: