Direct door naar content
“Ze kwamen met tranen van geluk het veld af” afbeelding nieuwsbericht

“Ze kwamen met tranen van geluk het veld af”

11 augustus 2019

Handbalvereniging Westfriesland SEW heeft al zeven jaar een G-handbal team. Ondanks dat de leeftijden verschillen van 19 tot 55 jaar is het een hecht team, ziet trainster Ingrid Ott. “Je wordt echt gemist door het team als je er een keer niet bent.” Vorig jaar behaalde de handballers een bijzondere prestatie: goud op de Special Olympics in De Achterhoek. 

Bij Westfriesland SEW hebben ze bewust gekozen om de G-handballers niet op een achteraf uurtje te laten spelen, want zo kan meer binding tussen de leden ontstaan. “We trainen op zaterdagochtend tegelijk met de competitiewedstrijden van de jeugd. We laten het gewoon zien dat het kan”, vertelt Ingrid. Daar krijgen ze veel positieve reacties op. 

Binnen haar team vinden ze dat ook alleen maar leuk en interessant. “Ze zijn er wel door afgeleid. Zeker als na ons een wedstrijd is met veel publiek dan ben ik er een paar kwijt omdat ze meer naar boven naar zitten te kijken. Dat vind ik verder geen probleem.” 

Speciale band
Met de speelsters van het eerste damesteam dat op het hoogste niveau speelt, hebben de G-handballers een speciale band. “Het G-team mag dan ook wel eens oplopen met de dames bij wedstrijden. Dan denkt ons team dat het publiek er voor hen staat. Dat vinden ze heel erg spannend en helemaal fantastisch.” Andersom doen de speelster ook mee met activiteiten van het G-team. “Wij hebben elk jaar ons eigen G-handbal toernooi en de selectiespeelsters verzorgen dan de warming-up voor de hele groep. Die speelsters zijn dan ook de hele dag aanwezig omdat ze het leuk vinden.”

Groei
Als trainster heeft Ingrid het team op meerdere vlakken zien groeien. Ze heeft gezien dat het sporten fysiek veel met de G-handballers heeft gedaan de afgelopen zeven jaar. “De eerste trainingen moesten we het wandelend doen omdat ze het fysiek niet aankonden. Nu doe je het hardlopend. Fysiek zie ik qua lenigheid, kracht en uithouding dat ze echt vooruitgaan.” 

Fysiek zie ik qua lenigheid, kracht en uithouding dat ze echt vooruitgaan.

Samen een bakkie doen
Ook op sociaal gebied ziet ze het team stappen maken. “Ze gaan samen naar trainingen en wedstrijden, waar ze ook weer andere G-sporters ontmoeten. Samen een bakkie doen of wat eten in de kantine. Ze maken heel veel contacten zo. En winnen en verliezen zijn ze ook heel erg mee bezig. Daar kunnen ze steeds beter mee omgaan.” 

Goud
Afgelopen jaar behaalde ze nog een hele mooie overwinning tijdens de Special Olympics Nationale Spelen in De Achterhoek. “Daar hebben we een gouden medaille behaald met het team. Dat was echt een feest. Ze kwamen in tranen het veld af. Dat kun je bijna niet beschrijven hoe mooi dat was.”

Vind jouw sport

Van atletiek tot zwemmen: met onze Sportzoeker vind je gemakkelijk jouw favoriete sport of activiteit. Met meer dan 4250 sportclubs is er altijd een sport die bij je past.

Sport zoeken

Terug naar nieuwsoverzicht

Aanbevolen berichten

Programma van:

Partners: