Direct door naar content
Rob Baartse: “Iedereen kan aan sport doen” afbeelding nieuwsbericht

Rob Baartse: “Iedereen kan aan sport doen”

28 augustus 2019

Afgelopen jaar werd Rob Baartse (53) voor de eerste keer Nederlands kampioen schaken in de categorie speciale doelgroepen. Het verdedigen van die titel is dit jaar zijn belangrijkste doel. 

Toch weet Rob ook dat opnieuw winnen geen gemakkelijke opgave zal worden. “Ik word ook een jaartje ouder en er zijn steeds meer mensen die meedoen aan zo’n toernooi. Maar het zou natuurlijk wel mooi zijn als ik nog een keer kan winnen. Ik ga in ieder geval mijn uiterste best doen”, vertelt hij. Rob werd geboren met een verstandelijke beperking en heeft daarnaast ook autisme. Hij woont zelfstandig samen met zijn kat. 

Schaaklessen
De Nederlands kampioen van 2018 schaakt al sinds zijn elfde en heeft er nog altijd ontzettend veel plezier in. “Eigenlijk ben ik begonnen met dammen, maar dat vond ik wat te eentonig. Zodoende ben ik toen overgestapt naar het schaken. Dat bood meer mogelijkheden. Mijn eigen trainingen combineer ik met het geven van schaaklessen op de Klup in Apeldoorn, wat hartstikke leuk is.” 

Er zijn ontzettend veel leuke sporten en daarom kan ik er niet echt specifiek eentje aanraden. Maar iedereen kan aan sport doen.

Verschillende sporten
Met alleen het schaken is het voor Rob overigens nog niet gedaan. “Ik werk ook op een zorgboerderij en houd van korfballen en zwemmen. Ik vind het leuk om allerlei verschillende sporten te doen. Dat is ook goed voor me”, lacht hij.

Rob wil wat dat betreft het liefst iedereen aan het sporten krijgen. “Er zijn ontzettend veel leuke sporten en daarom kan ik er niet echt specifiek eentje aanraden. Maar iedereen kan aan sport doen.” 

 

 

 

Terug naar nieuwsoverzichtAanbevolen berichten

Christijn: “rolstoeltennis geeft mij nu energie”

Laat je inspireren door Diede de Groot!

Anja: “Met rolstoeldansen vergat ik alles”

Zoeken
De website wordt doorzocht
Sluit zoeken×