Direct door naar content
Tafeltennis is voor Evelien een wekelijks succes afbeelding nieuwsbericht

Tafeltennis is voor Evelien een wekelijks succes

31 augustus 2019

Evelien van Dam (30) doet al sinds haar tienertijd actief aan tafeltennis. Volgens vader Henk is haar wekelijkse tafeltennisles een echt succesmomentje voor Evelien. Bovendien helpt het haar om haar conditie te verbeteren.

Evelien heeft namelijk hemiparese en cystic fibrosis. “Daardoor is ze heel regelmatig ziek. Door haar ziekte is er maar weinig wat ze aan haar conditie kan doen, terwijl dat juist zo belangrijk voor haar is. Dat is dus een echte balans die ze moet zoeken. Als ze tafeltennist, lukt het haar om aan haar conditie te werken en zie je haar bovendien ook groeien”, vertelt Henk van Dam.

Eigen plekje
Bij haar tafeltennisclub in Alphen aan den Rijn traint Evelien wekelijks met de jeugd mee. “Ze heeft naast hemiparese en cystic fibroses ook een verstandelijke beperking. Op sociaal emotioneel niveau zit ze op ongeveer twaalf, veertien jaar. Ze voelt zich daarom prettig bij de jeugdspelers. In de groep is ze de enige niet-valide sporter, maar heeft ze wel een eigen plekje.”

Meer trainen
Evelien traint één keer per week, maar zou dat liever willen uitbreiden naar meer. “Ze zou het liefst meer trainen en ook wedstrijden willen spelen. Maar er is weinig ruimte in haar leven om dat te doen. Ze heeft een dagbesteding waar ze een paar dagen per week naartoe gaat en ze heeft veel tijd nodig voor haar eigen dingen. Het is voor haar vooral belangrijk om het leven leefbaar te houden”, weet vader Henk.

Het is voor haar vooral belangrijk om het leven leefbaar te houden

Succes
Tafeltennissen zorgt wat dat betreft voor een wekelijks succesmomentje. “Het is een mooie koppeling van iets wat ze graag doet en iets waar ze veel aan heeft wat haar conditie betreft. Tafeltennis zorgt wat dat betreft echt voor een stukje succes in haar leven.” 

Vind jouw sport

Van atletiek tot zwemmen: met onze Sportzoeker vind je gemakkelijk jouw favoriete sport of activiteit. Met meer dan 4250 sportclubs is er altijd een sport die bij je past.

Sport zoeken

Terug naar nieuwsoverzicht Aanbevolen berichten

Programma van:

Partners: