Direct door naar content
Ontspannen op het paard bij Manege de Tijd afbeelding nieuwsbericht

Ontspannen op het paard bij Manege de Tijd

09 augustus 2019

Bij Manege de Tijd in Nieuwveen kunnen mensen met een verstandelijke beperking sinds kort paardrijden onder begeleiding. En daar genieten niet alleen de mensen op het paard van, maar ook de vrijwilligers die hen begeleiden. 

De manage staat op landgoed Ursula, een zorglocatie van Ipse de Bruggen. Daar wonen ruim vierhonderd mensen met een verstandelijke beperking. De paardrijlessen voor deze mensen worden verzorgd door vrijwilligers. Drie keer per week kan er een ritje op een paard gemaakt worden.

Ontspannen
Volgens vrijwilliger Angelina heeft dat een bijzonder effect op de bewoners van de zorglocatie. “Als de bewoners met het paard in contact komen, zie je ze ontspannen. Sommige komen voor het rijden al naar de paarden toe om even te knuffelen,” vertelde Angelina aan Omroep West

Manege De Tijd heeft meerdere fjordenpaarden en die worden altijd goed getraind voordat er bewoners op mogen rijden. Bovendien is er een tillift voor bewoners die niet zelf op het paard kunnen klimmen. Alles is wat dat betreft mogelijk op de manage.

Als de bewoners met het paard in contact komen, zie je ze ontspannen.

Glimlach
De vrijwilligers genieten in Nieuwveen daarom ook dagelijks van hun werkzaamheden met de bewoners van de zorglocatie en de paarden. “Sinds ik hier ben, vind ik werken met gehandicapten ook heel leuk. Hoe leuk en ontspannen dat kan zijn en hoe je met een glimlach hier vandaan komt, dat was voor mij een openbaring.” 

Toch hebben ze bij De Tijd nog wel een vrijwilligerstekort. Momenteel wordt er hard gezocht naar nieuwe medewerkers. “Je verdient er niets mee, maar het is veel meer waard dan geld,” aldus Angelina. 

Vind jouw sport

Van atletiek tot zwemmen: met onze Sportzoeker vind je gemakkelijk jouw favoriete sport of activiteit. Met meer dan 4250 sportclubs is er altijd een sport die bij je past.

Sport zoeken

Terug naar nieuwsoverzicht

Aanbevolen berichten

Programma van:

Partners: