Direct door naar content
Droom van Karel komt uit afbeelding nieuwsbericht

Droom van Karel komt uit

11 augustus 2019

Bijna wekelijks komt Karel Bruynooghe (38) in attractiepark Bellewaerde in België. Normaal gesproken geniet hij dan van de attracties, maar onlangs ging zijn wens in vervulling. Hij mocht namelijk zijn favoriete attractie, de Boomerang, bedienen. 

Karel, die een verstandelijke handicap heeft, ontving de medewerkerskleding van het pretpark en ging in die kleding direct aan de slag. Een uur lang mocht hij de Boomerang bedienen. “Ik mocht op de startknop drukken, de mensen binnenlaten en de afsluitingen controleren. Ik amuseer me enorm,” vertelde hij aan verslaggevers van het Nieuwsblad.

Ik mocht op de startknop drukken, de mensen binnenlaten en de afsluitingen controleren.

Droom
Het bedienen van de attractie vond hij zelfs zo leuk, dat hij het verkoos boven zelf een ritje maken in de attractie. “De Boomerang bedienen is veel leuker,” zei hij. 

De 39-jarige Belg woont in de leefgroep van De Lovie, een instelling die jongeren en volwassenen met een verstandelijke beperking ondersteunt. Door het platform ‘buiten de lijntjes dromen’ kwamen ze er bij De Lovie achter wat Karel’s grote wens bleek te zijn: werken in Bellewaerde. Dankzij de medewerking van het pretpark kwam die droom uiteindelijk uit. 

Vind jouw sport

Van atletiek tot zwemmen: met onze Sportzoeker vind je gemakkelijk jouw favoriete sport of activiteit. Met meer dan 4250 sportclubs is er altijd een sport die bij je past.

Sport zoeken

Terug naar nieuwsoverzicht Aanbevolen berichten

Programma van:

Partners: