Direct door naar content
TeamNL Paralympische Talentdag op sportcentrum Papendal afbeelding nieuwsbericht

TeamNL Paralympische Talentdag op sportcentrum Papendal

15 juli 2019

Sinds 2009 hebben meer dan 400 sporters met een beperking deelgenomen aan de NOC*NSF Paralympische Talentdag. Hiervan zijn meer dan 35 sporters nog actief in programma’s onder regie van de sportbond. Maar liefst zestien van deze sporters hebben deelgenomen aan de Paralympische Spelen in Rio waarvan er vijf een medaille hebben behaald!

Tijdens deze dag beoordelen talent- en bondscoaches van verschillende sporten de potentie van de deelnemers. NOC*NSF en de sportbonden bieden de meest kansrijke sporters de mogelijkheid om direct in het programma van de nationale selectie opgenomen te worden.  Als een langere weg nodig is, wordt gezorgd voor een goede trainingssituatie. En deze ingezette lijn stijgende lijn willen we voortzetten. Voor de Paralympische Spelen van 2024 en 2028 zijn wij daarom op zoek naar nieuw talent!

Wie zoeken wij?
Deelnemers tussen de 12 en 35 jaar met een lichamelijke/visuele beperking, die sportief zijn en ambities in de sport hebben.  De beperking kan verschillen van het missen van drie vingers tot het hebben van een dwarslaesie. Voor specifiekere informatie zie www.paralympisch.nl/talentdag/profielparalympisch. Bekijk ook de Paralympische Sportwijzer, waarin de sporten en de classificeerbare handicaps worden benoemd.

Wat kun jij doen?
Een grote aanjager van bovengenoemde successen hebben we mede te danken aan jou! De professionals op het gebied van sport, bewegen en revalidatie, die sporters actief doorverwijzen naar de Paralympische Talentdag. We hopen dat jij ons komend jaar kunt helpen bij de zoektocht naar nieuw Paralympisch Talent. Dit kan door een verwijzing naar het aanmeldformulier op onze website, of middels het uitdelen van een ansichtkaart aan sporters waarvan jij denkt dat zij potentie hebben. 

Waar aanmelden?
Ben je of ken je een nieuw Paralympisch talent, meld je dan aan via www.paralympisch.nl/talentdag/meldjeaan. Heb je vragen, wil je meer informatie ontvangen, een ansichtkaart of poster ontvangen om uit te delen of op te hangen? Neem dan contact op met: Anne Ouwerkerk 06-13686602 of Pascal Schepers 06-22746882.

Vind jouw sport

Van atletiek tot zwemmen: met onze Sportzoeker vind je gemakkelijk jouw favoriete sport of activiteit. Met meer dan 4250 sportclubs is er altijd een sport die bij je past.

Sport zoeken

Terug naar nieuwsoverzicht

Programma van:

Partners: