Direct door naar content
Beweegboek: Iedereen Beweegt afbeelding nieuwsbericht

Beweegboek: Iedereen Beweegt

15 juli 2019

Bewegen is voor sportstudenten een must, maar niet iedereen kan dat even gemakkelijk. Als onderdeel van het studiekeuzedeel Jong Ondernemen, ontwikkelden de sportkunde-studenten van de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen (HAN) daarom een beweegconcept voor kinderen met een verstandelijke beperking.

Te Molder: ,,In het beweegboek staan Job en Sterre, twee kinderen die 45 beweegspellen uitbeelden. Het idee was om kinderen met een verstandelijke beperking zelfstandig aan het bewegen te krijgen. Daarom wilden we het zo eenvoudig mogelijk maken. Door onze stages hadden we al wel affiniteit met de doelgroep. Na heel veel brainstormen en nadat we alle ideeën hadden uitgewerkt op grote vellen, kwamen we op het beweegboek.”

In het beweegboek staan prachtige illustraties met duidelijke uitleg. ,,Van tevoren hadden we marktonderzoek gedaan. Alles wat er op de beweegmarkt is voor kinderen, bleek eigenlijk gemaakt voor de begeleiders. Wij wilden iets dat de kinderen zelf konden gaan doen. Daarom is het boek mooi geïllustreerd en worden de spellen uitgelegd door Job en Sterre.

Geïnteresseerd in het boek ‘Iedereen Beweegt’? Er zijn nog enkele exemplaren te koop. Stuur een mailtje naar: iedereenbeweegt@outlook.com.

Terug naar nieuwsoverzichtAanbevolen berichten

Eerste Paralympische game komt eraan!

Deze fitness sporten kunnen straks weer!

Jitske Visser wil Para-atleten vertegenwoordigen

Zoeken
De website wordt doorzocht
Sluit zoeken×