Direct door naar content
Zeil mee met Sailability in Bergen op Zoom afbeelding nieuwsbericht

Zeil mee met Sailability in Bergen op Zoom

22 augustus 2019

Onder het motto ‘laat je beperking op de steiger’ maakt Stichting Sailability zeilen mogelijk voor iedereen met beperking. Dat kan sinds kort ook bij WV De Schelde in Bergen op Zoom. Ze zijn er helemaal klaar voor!

In 2017 werd tijdens een drakenbootrace in Bergen op Zoom geld opgehaald om de plaatselijke watersportvereniging toegankelijk te maken voor zeilers met een beperking. Met dat geld kon een tillift worden aangeschaft en twee speciale zeilboten. Die speciale boten zijn extreem stabiel, zodat je niet zo wiebelt in het water. De boten liggen ook wat dieper, legt Joris Völker uit in BN De Stem.

“Omdat De Binnenschelde op sommige plekken maar 80 cm diep is, zitten we wel vast aan een bepaald rondje. Ongeveer eenderde van De Binnenschelde is met deze boten niet bevaarbaar.”

Zelfstandig
De boten Bergse Baas en Bergse Draak, die vorige maand zijn gedoopt kan een begeleider meevaren, maar ze zijn ook juist zo gemaakt om zelfstandig mee te kunnen varen. In het midden van de boot zit namelijk een joystick om de boot te besturen. Christel Verbogt, die zichzelf een ‘roelstoelwarrior’ noemt, mocht de boten al uittesten. 

Sailability maakt door heel Nederland zeilen met een beperking mogelijk. Met WV De Schelde erbij kan dat nu op 18 locaties. Ga voor meer info naar de pagina over zeilen met een beperking.

Foto: Facebook Sailability

Vind jouw sport

Van atletiek tot zwemmen: met onze Sportzoeker vind je gemakkelijk jouw favoriete sport of activiteit. Met meer dan 4250 sportclubs is er altijd een sport die bij je past.

Sport zoeken

Terug naar nieuwsoverzicht Aanbevolen berichten

Programma van:

Partners: