Direct door naar content
Nederlandse medaillekansen op EK Boccia afbeelding nieuwsbericht

Nederlandse medaillekansen op EK Boccia

26 augustus 2019

TeamNL heeft de goede vorm te pakken voor het EK Boccia dat deze week van start gaat. In Sevilla strijden de Nederlandse mannen en vrouwen om de medailles. Daarnaast is het Europees kampioenschap ook belangrijk met het oog op de kwalificatie voor de Paralympische Spelen in Tokio volgend jaar. 

Boccia lijkt op jeu-de-boules en wordt veel gespeeld door mensen met cerebrale parese, spierziekten, een dwarslaesie of andere motorische beperkingen. Het spel kan per handicap aangepast worden. Je kunt namelijk zelf ontdekken wat voor jou de beste manier is om de bal te werpen of te gooien: bovenhands, onderhands, met je voeten of met behulp van een goot of ander hulpstuk. De sport is dus ook goed te doen als je minder kracht hebt om de bal ver weg te gooien. 

Hoge verwachtingen
De beste Bocciaspelers van Europa komen deze week bij elkaar om met elkaar uit te maken wie zich tot Europees kampioen mogen kronen. Er wordt gespeeld in verschillende klassen: individueel, in paren en in teams van drie. Binnen TeamNL wordt er het meest verwacht van Daniël Perez. De 37-jarige BC1-speler toonde zijn goede vorm bij het World Open toernooi in Montréal afgelopen mei. Daar veroverde hij de gouden medaille. Vorig jaar was Daniël ook al succesvol op het WK. Daar won hij de bronzen medaille. TeamNL bestaat verder uit Judith Bulthuis, Barend Drost, Nick Peeters, Bernd Meints en Marco Dekker. 

Gedegen voorbereiding
In voorbereiding op een toernooi wordt er per speler gekeken naar wat de beste voorbereiding is. Daniël omschrijft zijn voorbereiding op gehandicaptensport.nl: “Voor de individuele trainingen train ik drie dagen met mijn eigen staf (Rianne en Victoria) in Enschede. Daarnaast train ik met het team twee dagen in Amsterdam. In Amsterdam zijn wij veel bezig met hoe wij samen keuzes maken en hoe onze communicatie moet gaan tijdens een teamwedstrijd. Wij hebben bij elk team waar wij tegen moeten spelen een andere aanpak, waarmee we oefenen tijdens de teamtrainingen. In Enschede ben ik eigenlijk veel meer bezig met mijn eigen niveau omhoog te krijgen door middel van veel gooi en mik oefeningen, fitness en mentale training.”

Meer weten over Boccia? Lees dit artikel! Of ga bij een club bij jou in de buurt langs om het zelf uit te proberen. 

Vind jouw sport

Van atletiek tot zwemmen: met onze Sportzoeker vind je gemakkelijk jouw favoriete sport of activiteit. Met meer dan 4250 sportclubs is er altijd een sport die bij je past.

Sport zoeken

Terug naar nieuwsoverzicht

Aanbevolen berichten

Programma van:

Partners: