Direct door naar content
Jolein in de prijzen bij eerste NK Koers! afbeelding nieuwsbericht

Jolein in de prijzen bij eerste NK Koers!

22 juli 2019

Afgelopen zondag mocht (onze ambassadeur) Jolein zich meten aan de andere I.D. Renners*  tijdens het Nederlands Kampioenschap Koers.

Zaterdag 20 juli
Vroeg in de middag reden papa en ik zaterdag naar het Zuiden des Lands om het parcours te gaan verkennen. Na 4 uur en 300 kilometer gereden te hebben, kwamen we aan in het mooie Fijnaart. Het parcours had twee gevaarlijke bochtjes en een klein klimmetje.

Zondag 21 juli
Om 8 uur opstaan, douchen, ontbijten om vervolgens met de bus naar Fijnaart te rijden. Bij de start stond ik vooraan in het peloton, ik had zin om even flink hard van start te gaan. Dit heb ik geweten ook, bij de eerste afdaling knalde ik bijna tegen aan verkeersbord aan. De volgende keer toch maar iets voorzichtiger... Na 45 minuten fietsen kwam ik als tweede over de finish in mijn klasse en won zilver met 20 seconden verschil van nummer één!

En nu...
Ik heb het erg leuk gehad met de andere "bijzondere" rijders. Gelukkig staan er nog meer wedstrijden op het programma: De Gouden Pijl in Emmen (zondag 4 augustus, 16.45 uur - 17.45 uur) en het NK Tijdrijden in Lieveren (donderdag 1 augustus, 13.00 uur). Kom jij me aanmoedigen?  

*ID staat voor "Intellectual Disability", oftewel mensen met een verstandelijke beperking.

Jolein Boom is ambassadeur van Uniek Sporten Groningen. Ze heeft twee grote dromen: topsporter zijn en gymjuf worden. Met veel passie werkt ze hard om deze doelen te bereiken. Uniek Sporten Groningen volgt haar in het verwenzelijken van deze dromen.

Terug naar nieuwsoverzichtAanbevolen berichten

Ontdek het levensverhaal van Kimberly Alkemade

Radiomaker zonder stem is weer te horen

Dave Kengen: “Karate heeft mijn leven veranderd”

Zoeken
De website wordt doorzocht
Sluit zoeken×