Direct door naar content
SUCCESVOLLE SPORTCLINICS VOOR MENSEN MET EEN BEPERKING IN DE HAAMEN afbeelding nieuwsbericht

SUCCESVOLLE SPORTCLINICS VOOR MENSEN MET EEN BEPERKING IN DE HAAMEN

23 juli 2019

In een mooi samenwerkingsverband tussen De Haamen, Trainingscentrum Aangepast Sporten (TAS), Bijzonder in Beweging en Adelante heeft woensdag 10 juli jl. een eerste succesvolle sportclinic plaatsgevonden, speciaal voor mensen met een beperking. Doel van de clinics is toewerken naar structureel sport- & beweegaanbod én deelname voor mensen met een verstandelijke en lichamelijke beperking.

Clinic voor mensen met een verstandelijke beperking
Maar liefst 30 enthousiaste mensen met een verstandelijke beperking vanuit Daelzicht en Talent, hebben deelgenomen aan de eerste Multi Sport- & Beweegclinic op het Sportlandgoed De Haamen. Deze clinic werd begeleid en georganiseerd door professionals vanuit Stichting Bijzonder in Beweging, met ondersteuning van Fontys Sportkunde studenten.

Kinderen en volwassenen met een verstandelijke beperking, werden deze woensdagmiddag binnen en buiten uitgedaagd met diverse aangepaste sport- & beweegactiviteiten. 

Binnen werden zaalsporten en beweegactiviteiten aangeboden zoals; basketbal, badminton, hockey en voetbal. Buiten werden er nog een viertal andere uitdagende sport- & beweegactiviteiten aangeboden waaronder; rugby, touwtrekken, handboogschieten en een verfrissende waterestafette vanwege het lekkere weer.

Begeleiders van zowel Talent als Daelzicht waren het er over eens: "de clinic was uitdagend, goed georganiseerd en vooral leuk".  Jan-Wouter, bewegingsagoog Bijzonder in Beweging: “We kijken terug een geslaagde eerste clinic. Het plezier straalde van de gezichten af. Een initiatief dat voor herhaling vatbaar is”.

Clinic voor mensen met een lichamelijke beperking.
In de andere sporthal werd de Multi Sport- & Beweegclinic gehouden voor mensen met een lichamelijke beperking. De clinic stond onder deskundige begeleiding van een bewegingsagoog van Adelante. Aan de clinic deden 22 mensen mee van SGL, Adelante en deelnemers van de reguliere groep. Zij kregen diverse sport- & beweegactiviteiten aangeboden in een circuitvorm. Met o.a. tafeltennis, boksen, zittend en staande beweegvormen, coördinatie-, kracht- en lenigheidsoefeningen.

“Het is erg lastig om in een grote groep rekening te houden met alle individuele mensen. Maar toch is het ons geluk om een goede clinic neer te zetten waar alle mensen op eigen niveau aan hebben kunnen deelnemen”, aldus Dick Mastenbroek bewegingsagoog Adelante.

Doorstroom naar bestaand aanbod
Het doel van deze clinics is om mensen met een beperking kennis te laten maken met diverse sport- & beweegvormen. Maar daarnaast ook de doorstroom naar reguliere activiteiten en verenigingsaanbod te stimuleren. Eén van de reguliere activiteiten zijn de Multi Sport- en Beweeg groepen op de woensdag middagen.

Zo organiseert de Stichting Bijzonder in Beweging vanaf september een Multi Sport- en Beweeginstuif voor mensen met een verstandelijke beperking. Elke woensdag middag (van 15.00 tot 16.00 uur)  kunnen mensen hier terecht om lekker een uur te sporten en kennis te maken met verschillende sporten, spellen en andere beweegvormen. Inschrijven of meer informatie: www.bijzonderinbeweging.nl.

Adelante in samenwerking met het TAS organiseert ook elke woensdagmiddag een Multi Sport- en Beweeggroep voor mensen met een lichamelijke beperking. Men kan hier van 13.30 tot 15.00 uur op een verantwoorde manier kennis maken met sport & bewegen onder begeleiding van een deskundige bewegingsagoog. Inschrijven of meer informatie: www.dehaamen.nl.

 

 

×

Zoeken