Direct door naar content
Pilot, maak gebruik van: Iedereen actief, sport voor iedereen mogelijk maken! afbeelding nieuwsbericht

Pilot, maak gebruik van: Iedereen actief, sport voor iedereen mogelijk maken!

15 augustus 2019

Sport en cultuur voor volwassen inwoners van De Ronde Venen met een laag inkomen
Heeft u een laag inkomen en te weinig geld voor sport of culturele activiteiten? Dan is de regeling Iedereen Actief interessant voor u. Mogelijk komt u in 2019 in aanmerking voor een bijdrage van de gemeente voor culturele en sportieve activiteiten. Zo kunt u bijvoorbeeld een vergoeding krijgen voor een abonnement op de sportschool, lidmaatschap van de sportclub, toneelgroep of muziekvereniging. Of u krijgt een financieel steuntje in de rug bij het kopen van kaartjes voor musea of het theater. Als u nog geen zwemdiploma heeft kunt u de vergoeding ook gebruiken voor zwemles.

Voorwaarden om in aanmerking te komen voor een bijdrage 
U bent inwoner van De Ronde Venen en u bent 18 jaar of ouder* • uw gezamenlijk totaal inkomen is niet meer dan 120% van de bijstandsnorm. In bijzondere gevallen (bijvoorbeeld bij een scheiding of faillissement) kan een uitzondering gemaakt worden. Het Servicepunt heeft de bevoegdheid om te bepalen of er bijzondere omstandigheden van toepassing zijn. De maximale vergoeding voor Iedereen Actief bedraagt €100. Indien de activiteit goedkoper is dan €100 wordt alleen de kostprijs vergoed. De vergoeding is niet bedoeld voor het aanschaff en van materialen zoals sportkleding of een muziekinstrument. Iedereen Actief is een proef en daarom alleen beschikbaar in 2019.

* Stichting Jongeren Actief maakt sport en cultuur mogelijk voor kinderen en jongeren (onder de 18 jaar) uit gezinnen met kleine inkomens. Bij het Servicepunt kunt u hier informatie over krijgen en een aanvraag doen.

Hoe kan ik een aanvraag voor een vergoeding doen?
U kunt een aanvraag doen via het Servicepunt voor wonen, welzijn en zorg. Het Servicepunt beoordeelt of u voldoet aan de voorwaarden voor deelname. Neem bij een aanvraag uw identiteitsbewijs en documenten mee waarmee u uw inkomen en uitgavenpatroon van de afgelopen drie maanden kunt verantwoorden. Dit kan met een bankafschrift of een digitaal overzicht. Meer informatie is te vinden via www.servicepuntderondevenen.nl of telefonisch via 0297-587600. De kosten voor de activiteit worden achteraf vergoed nadat een betalingsbewijs (rekening of bon) is getoond.

Vind jouw sport

Van atletiek tot zwemmen: met onze Sportzoeker vind je gemakkelijk jouw favoriete sport of activiteit. Met meer dan 4250 sportclubs is er altijd een sport die bij je past.

Sport zoeken

Terug naar nieuwsoverzicht

Programma van:

Partners: