Direct door naar content
Alle remmen los bij festival zonder prikkels  afbeelding nieuwsbericht

Alle remmen los bij festival zonder prikkels

05 september 2019

In de zomer vinden er veel festivals plaats, maar voor verstandelijk beperkten zijn deze niet altijd even geschikt. “Vaak zijn die te duur en bovendien zijn daar veel te veel prikkels", volgens Linda van Vught. Ze is de initiator van het eerste FrankLin Festival in Soest, speciaal bedoeld voor mensen met een verstandelijke beperking. Afgelopen augustus vond dit festival voor de eerste keer plaats en het was zo’n groot succes dat de organisatoren vastbesloten zijn om het volgend jaar opnieuw te laten plaatsvinden.

Geen strenge controleurs die fouilleren op drugs en lachgas, maar vrijwilligers bij de poort die de deelnemers van dit festival welkom heten en op hun gemak stellen. Aan alles is te merken dat dit geen normaal festival is. “Mensen gaan uit hun dak en hebben geen alcohol nodig om los te gaan. De remmen gaan los, iedereen voelt zich vrij om gek te doen. Het is heel puur”, vertelt Linda op NOS.nl  

Mensen gaan uit hun dak en hebben geen alcohol nodig om los te gaan. De remmen gaan los, iedereen voelt zich vrij om gek te doen. Het is heel puur.

Dichtbij je idolen
Ongeveer vijfhonderd deelnemers kwamen op het festival af en dansten en zongen mee met de artiesten. De deelnemers mochten, anders dan op andere festivals, dichtbij hun idolen komen. “Ze willen de artiesten kennen, dat zijn de mensen voor wie ze komen. En ze willen de teksten kennen zodat ze kunnen meezingen. Dat is de reden waarom ze gaan.” De fans mochten zelfs op het podium staan. “Het ging allemaal zo relaxed. De artiesten namen echt de tijd om iedereen de gelegenheid te geven selfies en groepsfoto's te maken”, zag Linda. 

Lachende gezichten
Op het FrankLin Festival kon iedereen onbezorgd feesten en genieten. Het terrein is omringd, dus de gasten kunnen veilig rondlopen. “De deelnemers hoeven alleen afgezet te worden, daarna worden ze opgevangen en begeleid door vrijwilligers”, zegt Linda. Iedereen is enthousiast over de eerste editie van het festival. “We hebben van de middag tot de avond alleen maar mensen zien lachen. De artiesten, de vrijwilligers, en de mensen met een verstandelijke beperking. Ik moet nog met het bestuur praten, maar zonder twijfel; dit doen we zeker weer.”

Foto: Facebook Stichting Franklin

 

 

Vind jouw sport

Van atletiek tot zwemmen: met onze Sportzoeker vind je gemakkelijk jouw favoriete sport of activiteit. Met meer dan 4250 sportclubs is er altijd een sport die bij je past.

Sport zoeken

Terug naar nieuwsoverzicht Aanbevolen berichten

Programma van:

Partners: