Direct door naar content
Met Fitkids ga je sterker naar een sportclub afbeelding nieuwsbericht

Met Fitkids ga je sterker naar een sportclub

02 september 2019

Als je een chronische ziekte of een beperking hebt is het soms lastig om mee te komen met gym of aansluiting te vinden bij een sportclub. Misschien herken je het wel: je zou dolgraag willen, maar fysiek of mentaal ben je niet sterk genoeg. Het fitness- en oefenprogramma Fitkids is daarom speciaal voor jou ontwikkeld om sterker te worden zodat je de stap naar een sportclub kunt maken!

Fitkids is speciaal bedoeld voor kinderen tussen 6 en 18 jaar die door een beperking of chronische aandoening moeite hebben om met een sport te beginnen. Je traint dan een paar maanden onder professionele begeleiding van (kinder)fysiotherapeuten. 

Wat past bij jou?
Tijdens de lessen ben je deels individueel op fitnessapparaten bezig, maar je doet ook allerlei sporten in groepsverband. Op die manier kun jij ook ontdekken welke sport bij jou past. Het uiteindelijke doel van Fitkids is namelijk dat je fysiek en mentaal sterk genoeg bent om je bij een leuke club aan te melden. Samen met je ouders wordt gekeken wat voor sport bij jou past. 

In de Fitkids groepen zit je met verschillende kinderen. Zo sport je met kinderen met reuma, autisme, CP, een aangeboren hartafwijking, spina bifida of rolstoelgebonden kinderen. Iedereen sport op zijn eigen niveau. 

Fitter
Jona heeft door Fitkids ontdekt dat de handbike hem heel veel mogelijkheden biedt. “Je kan veel meer kanten op als je een conditie hebt. Ik kan nu met mijn handbike nu naar allerlei plekken toe. Ik ben nu heel erg zelfstandig. Dat heeft het mij gebracht. Nu pak ik gewoon mijn handbike en dan ga ik weg”, zegt hij glunderend in een filmpje. Jona is echt een stuk fitter geworden door het programma. “Ik fiets nu elke dag met de handbike naar school.”

Je kan veel meer kanten op als je een conditie hebt. Ik kan nu met mijn handbike nu naar allerlei plekken toe. Ik ben nu heel erg zelfstandig.

Bekijk hier het hele filmpje over Fitkids:

Je kunt het Fitkids programma al op 160 locaties in Nederland volgen. Wil je meer informatie? Ga dan naar Fitkids.nl

Vind jouw sport

Van atletiek tot zwemmen: met onze Sportzoeker vind je gemakkelijk jouw favoriete sport of activiteit. Met meer dan 4250 sportclubs is er altijd een sport die bij je past.

Sport zoeken

Terug naar nieuwsoverzicht Aanbevolen berichten

Programma van:

Partners: