Direct door naar content
Qmusic DJ voelt hoe zwaar rolstoelbasketbal is  afbeelding nieuwsbericht

Qmusic DJ voelt hoe zwaar rolstoelbasketbal is

03 september 2019

Hoe laat je iemand zonder beperking voelen hoe zwaar een sport in een rolstoel is? Simpel: laat het hem of haar gewoon zelf ervaren! Dat deed rolstoelbasketbalster Bo Kramer van het Nederlands team met Qmusic DJ Joost Swinkels. 

Joost Swinkels volgt voor zijn serie Generatie Goud jonge topsporters die op weg zijn naar olympisch of paralympisch goud. In de derde aflevering gaat hij langs bij een training van Bo Kramer op Papendal. Op de vraag of hij kan meedoen heeft zij een duidelijk antwoord. “Ja, tuurlijk, ik had zelfs al een rolstoel voor je klaargezet.” 

"Echt zwaar"
Even later zit Joost in zijn spijkerbroek en overhemd in een sportrolstoel en kan hij ervaren hoe het is om in een rolstoel een balsport te doen. “Ik voel het nu al: dit is echt zwaar voor je armen”, zegt hij al na een paar minuten. 

In de video vertelt Bo verder over hoe zij ontdekte dat rolstoelbasketbal iets voor haar was. “Dat was bij de NOC*NSF Paralympisch Talenten Dag. Daar kon je met clinics allerlei sporten uitproberen. Zoals jij nu voor het eerst in een rolstoel bent gestapt heb ik dat daar ook geprobeerd”, vertelt Bo.  

Ik voel het nu al: dit is echt zwaar voor je armen

In de video volgt Joost Swinkels Bo behalve tijdens een training ook bij een kwalificatietoernooi voor de Paralympische Spelen in Tokio. Bekijk de hele video hier:

Vind jouw sport

Van atletiek tot zwemmen: met onze Sportzoeker vind je gemakkelijk jouw favoriete sport of activiteit. Met meer dan 4250 sportclubs is er altijd een sport die bij je past.

Sport zoeken

Terug naar nieuwsoverzicht

Aanbevolen berichten

Programma van:

Partners: